Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

«Τραμπουκισμοί νεοναζί, αλλά η πλατεία Α. Παντελεήμονα θα ζωντανέψει ξανά»

Για άλλη μια φορά μέλη της Χρυσής Αυγής επιχείρησαν να τρομοκρατήσουν τους κατοίκους στον Άγιο Παντελεήμονα εξαπολύοντας απειλές. Την ώρα που ηγεσία της νεοναζιστής οργάνωσης έχει κριθεί προφυλακιστέοι για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης οι γνωστοί «αγανακτισμένοι κάτοικοι του Αγίου Παντελεήμονα» εξαπέλυσαν απειλές με αφορμή την παράσταση «Το μεγάλο μπλουμ του Μπρίλη», μια παιδική παράσταση για όλα τα παιδιά ανεξάρτητα από καταγωγή.

Όπως αναφέρει η Κίνηση Κατοίκων 6ου Διαμερίσματος «το μεσημέρι της Παρασκευής στον Πεζόδρομο του 99ου Δημοτικού Σχολείου, δύο από αυτούς και μάλιστα ένας ιδιαίτερα γνωστός, έβρισαν, προπηλάκισαν και απείλησαν ηλικιωμένη συνταξιούχο εκπαιδευτικό, μέλος της Κίνησης μας, γιατί ανάρτησε καλλιτεχνική αφίσα της παιδικής θεατρικής παράστασης».

«Στην συνέχεια έσκισαν επιδεικτικά την αφίσα με συνοδεία βρισιών και απειλών γενικά κατά κάθε αντιφασίστα και αντιρατσιστή, για να προκαλέσουν φόβο στους παρευρισκόμενους (γονείς και παιδιά) που έδειξαν ενδιαφέρον για την παράσταση. Το γεγονός έχει καταγγελθεί στο Αστυνομικό τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα».

«Για άλλη μια φορά φάνηκε το αληθινό πρόσωπο του Φασισμού. Όμως ο φόβος, που προσπαθεί να επιβάλει, δεν πρόκειται να περάσει και το μεσημέρι της Κυριακής 20 Οκτωβρίου, η πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα μετά από πέντε χρόνια σιωπής, θα ζωντανέψει από παιδικές φωνές».

Το Θέατρο του Νέου Κόσμου, συμμετέχοντας στις αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές δράσεις που απλώνονται αυτό τον καιρό στις γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά, παρουσιάζει την παράσταση Το μεγάλο μπλουμ του Μπρίλη στην Πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα, την Κυριακή 20 Οκτωβρίου στις 12.00 το μεσημέρι.

Το μεγάλο μπλουμ του Μπρίλη

Μια παράσταση που απευθύνεται σε όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα από καταγωγή, και στα παιδιά που έπαιζαν στην πλατεία πριν παραδοθεί στη βαρβαρότητα. Ας γεμίσει η πλατεία με παιδιά και γονείς που θα δουν την παράσταση, κι ας είναι αυτό ένα βήμα για να ανοίξει σύντομα η παιδική χαρά και να ανθίσει ξανά το χαμόγελο στη γειτονιά.

Η παράσταση ανεβαίνει από την κινητή μονάδα του Θεάτρου του Νέου Κόσμου για παιδιά που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία και ιδρύματα ή ανήκουν σε άλλες ευαίσθητες ομάδες

Το μεγάλο μπλουμ του Μπρίλη

Tης Ρεγγίνας Καπετανάκη και του Βασίλη Ρίσβα

Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος
Σκηνικά-Κοστούμια: Μαρία Χανιωτάκη
Μουσική: Δημήτρης Μαραγκόπουλος
Χορογραφίες: Σεσίλ Μικρούτσικου
Παίζουν οι ηθοποιοί: Ντίνη Ρέντη, Κατερίνα Μαούτσου, Μάνος Στεφανάκης

INFO
Πλατεία Αγίου Παντελεήμονα, Αθήνα
Κυριακή 20/10/2013, στις 12.00 το μεσημέρι
Είσοδος ελεύθερη

Με τη στήριξη του Ρ/Σ 105,5 στο Κόκκινο, της δημοτικής παράταξης δήμου Αθηναίων Ανοιχτή Πόλη και της Κίνησης Κατοίκων 6ης δημοτικής κοινότητας.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...