Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

To E.K.A.B. δίνει έμφαση στην ασφάλεια των πολιτών


Με την παρουσία του στο  «Scooter Festival» στη Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων (4-5-6 Οκτωβρίου 2013)


Μαθήματα πρώτων βοηθειών από Διασώστες-Εκπαιδευτές του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας αλλά και πρακτική εξάσκηση, θα περιλαμβάνει το Scooter Festival που διοργανώνεται, για 2η συνεχή χρονιά, στις 4,5 και 6 Οκτωβρίου στη Τεχνόπολη στο Γκάζι.

 Πόσες φορές  κάποιος έχει βρεθεί μπροστά σε ένα τροχαίο ατύχημα, ειδικά με μηχανές, με αποτέλεσμα να αναρωτιέται για το τι πρέπει να κάνει ώστε να βοηθήσει χωρίς όμως να δημιουργήσει μεγαλύτερο πρόβλημα στους τραυματίες;


 Ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο στο χώρο του Scooter Festival στη Τεχνόπολη, θα λειτουργεί εκθεσιακό περίπτερο του Ε.Κ.Α.Β. (Σάββατο και Κυριακή 20:00-22:00), στελεχωμένο από διασώστες οι οποίοι θα ενημερώνουν τους επισκέπτες για το πώς θα πρέπει να συμπεριφέρονται σε τέτοιες περιπτώσεις, μαθαίνοντας τους τις βασικές ενέργειες που πρέπει να πραγματοποιηθούν στα πρώτα κρίσιμα λεπτά έως ότου φθάσει το ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β.. Παράλληλα, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, θα παρέχονται μαθήματα πρώτων βοηθειών, με τη χρήση ειδικού εκπαιδευτικού εξοπλισμού του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας.

 Κατ’ αυτόν τον τρόπο η Κεντρική Διοίκηση του Ε.Κ.Α.Β. με την αμέριστη βοήθεια και προσπάθεια των διασωστών του, εκτός της σημαντικής για τη δημόσια υγεία και κοινωνική ασφάλεια επιχειρησιακής τους δράσης, υλοποιεί μία σειρά ενεργειών που σχετίζονται με την ενημέρωση αλλά και την εκπαίδευση των πολιτών στην πρόληψη των ατυχημάτων και τραυματισμών.

Το 2ο Scooter Festival που πραγματοποιείται στις 4,5 και 6 Οκτωβρίου 2013 στη Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι, αποτελεί ένα ξεχωριστό φεστιβάλ που στοχεύει στην ανάδειξη αλλά και την έκφραση μιας διαφορετικής άποψης για τη μετακίνηση στη πόλη, μέσα από μια ατμόσφαιρα γιορτής, η οποία θα συγκεντρώσει όσους έχουν ή θα ήθελαν, αλλά φοβούνται, ένα εναλλακτικό, ενδιαφέρον μέσο μετακίνησης, όπως είναι η μηχανή.

Το Scooter Festival ανοίγει τις πόρτες του την Παρασκευή 4/10 στις 16.00 (ως τις 20.00) και θα συνεχιστεί το Σάββατο 5/10 και την Κυριακή 6/10 από τις 11.00 ως τις 22.00.

Η είσοδος θα είναι  ελεύθερη για όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...