Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

«Ξηλώθηκαν» η προϊσταμένη και η διευθύντρια του ληξιαρχείου του δήμου Αθηναίων

Ραγδαία αύξηση του αριθμού των δηλώσεων ετεροχρονισμένων γεννήσεων - Τα περισσότερα από τα παιδιά φαίνεται να έχουν γεννηθεί στο 4ο δημοτικό διαμέρισμα


Στην απομάκρυνση της προϊσταμένης και της διευθύντριας του ληξιαρχείου του δήμου Αθηναίων προχώρησε ο Γιώργος Καμίνης, ο οποίος παρουσίασε τα πρώτα στοιχεία μετά τους ελέγχους στην υπηρεσία με αφορμή την υπόθεση της μικρής Μαρίας.

Σύμφωνα με τον κ. Καμίνη ο έλεγχος αφορούσε τα έτη 2008-2013, από τότε, δηλαδή, που εγκαταστήθηκε μηχανογραφικό σύστημα.

Όπως προέκυψε τα τελευταία χρόνια καταγράφεται ραγδαία αύξηση του αριθμού των δηλώσεων ετεροχρονισμένων γεννήσεων καθώς από τις 50 το 2011, το 2012 αυξήθηκαν σε 200, ενώ το 2013 φτάνουν τις 400.

Οι γεννήσεις φέρονται ότι πραγματοποιήθηκαν μέσα στα όρια του δήμου Αθηναίων ενώ ως δηλωθείς τόπος γεννήσεως εμφανίζονται οικίες κυρίως της 4ης Δημοτικής Κοινότητας του δήμου Αθηναίων.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Καμίνης η πλειονότητα των δηλώσεων, δεν αφορά μόνο ένα παιδί αλλά συχνά, περισσότερα ενώ οι περισσότερες από τις μισές γεννήσεις δηλώθηκαν ως «αγνώστου πατρός».

Προκειμένου, λοιπόν, να υπάρξει διαφάνεια ο κ. Καμίνης εκτός από την απομάκρυνση των επικεφαλής του ληξιαρχείου, προχώρησε στην απομάκρυνση και όλων των υπαλλήλων που χειρίστηκαν τα περισσότερα από αυτά τα περιστατικά.

Ο δήμαρχος Αθηναίων ζήτησε, ακόμα, τη διενέργεια σε βάθος διοικητικού ελέγχου με τη συνδρομή του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...