Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Άρης Σπηλιωτόπουλος: Είμαι αντισυστημικός, αυτή είναι η διαφορά μου

"Όταν μένεις σε μία πόλη και βλέπεις ότι έχει δυνατότητες και τα προβλήματα συσσωρεύονται αντί να επιλύονται κάποια στιγμή είτε από αγάπη είτε από οργή και αγανάκτηση γιατί εσύ ξέρεις ότι μπορείς να βοηθήσεις και να δώσεις λύσεις λες ως εδώ και δεν παρέκει. Λες ότι πρέπει να μπω στη μάχη", είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Άρης Σπηλιωτόπουλος.

Είπε επίσης ότι, τα προβλήματα στην Αθήνα δυστυχώς παραμένουν. Στα 3,5 χρόνια αυτής της δημοτικής αρχής τα προβλήματα αντί να επιλύονται έχουν πολλαπλασιαστεί.


"Το θέμα δεν είναι να λες μεγαλεπήβολα προγράμματα ούτε να τάζεις λαγούς με πετραχήλια . Τα πράγματα έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα μας. Αυτά που μπορούν να γίνουν άμεσα έχουν να κάνουν με το νοικοκυριό στην πόλη όχι με λογιστικά τερτίπια. Δεν είναι δυνατόν να σπάνε τα φώτα, να καίγονται τα φώτα και να μην υπάρχουν λαμπτήρες για να αντικατασταθούν και να βυθίζεται συνεχώς η Αθήνα στο σκοτάδι. Όπου υπάρχει σκοτάδι, υπάρχει ανασφάλεια, υπάρχει παραβατικότητα υπάρχει έγκλημα. Αν αντικατασταθούν οι συμβατικοί λαμπτήρες με τους οικολογικούς θα υπάρχουν άμεσα την επόμενη κιόλας ημέρα μείωση των εξόδων κατά 45% Από αυτά το 20% θα πάει στην εταιρεία (που θα πλειοδοτήσει) και θα αλλάζει αυτόματα τους λαμπτήρες και θα τοποθετεί φωτισμό εκεί που ακόμη που δεν υπάρχουν. Θα σταματήσουν πια να υπάρχουν σκοτεινά πάρκα και δρόμοι. Φως παντού."

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος κατηγόρησε τον Γιώργο Καμίνη ότι 3,5 χρόνια είναι άφαντος και πρόσθεσε ότι ο δήμαρχος πρέπει να έχει τις κατάλληλες γνωριμίες στο εξωτερικό και να κάνει σωστή διπλωματία πόλεων για να βγάλει την Αθήνα από την στασιμότητα.

Είπε επίσης ότι: η Αθήνα δεν είναι το κέντρο της είναι μία πόλη μία γειτονιά. "Αυτό που έκανε η σημερινή δημοτική αρχή με βρίσκει κάθετα αντίθετο. Να χωρίσει μικροπεριοχές στην Αθήνα και να γκετοποιήσει τις καταστάσεις. Να έχει παραδώσει σε μαφίες ορισμένα κομμάτια της πόλης όπως έχει συμβεί πχ στην Κυψέλη στον Αγ. Παντελεήμονα στον Κολωνό", τόνισε χαρακτηριστικά.

"Είμαι αντισυστημικός και αυτή είναι η διαφορά μου. Το σύστημα δίνει τα ρέστα του για να διατηρήσει τη σημερινή δημοτική αρχή. Δέστε το σύστημα και τα μέσα του για να καταλάβετε ποιον υποστηρίζουν για να καταλάβετε ποιος εξυπηρετεί συμφέροντα και ποιος όχι."

Σήμερα, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, επισκέφθηκε το Κουκάκι.

«Είμαστε στο Κουκάκι, στο κέντρο της Αθήνας, σε μία περιοχή που κάποτε ήταν πολύ ζωντανή.
Ακόμα και σε αυτήν εδώ την περιοχή δυστυχώς το ένα μαγαζί μετά το άλλο βάζει λουκέτο. Τα ενοικιαστήρια είναι πολλά και δυστυχώς χωρίς καμία ζήτηση.
Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει ζωντάνια στην Αθήνα, αν δεν υπάρχουν ζωντανές επιχειρήσεις, ανοικτά καταστήματα, αν δεν υπάρχει εμπορική κίνηση. Γι’ αυτό επιτέλους πρέπει να δώσουμε κίνητρα, ειδικά στους νέους ανθρώπους, έτσι ώστε να μπορούν να πάρουν τα μαγαζιά, να τα λειτουργήσουν, να υπάρχει ζωντάνια, εμπορική δραστηριότητα, να υπάρχει εισόδημα, να επιστρέψει και πάλι η ζωή στο κέντρο της Αθήνας», είπε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...