Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Δηλώσεις Άρη Σπηλιωτόπουλου και Νίκου Δένδια

Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, συναντήθηκε σήμερα με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Δένδια. Μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο, έγιναν οι παρακάτω δηλώσεις...


Άρης Σπηλιωτόπουλος:


«Ήταν υποχρέωσή μου ως υποψήφιος Δήμαρχος της Αθήνας να επισκεφτώ τον πολύ καλό Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, τον φίλο μου τον Νίκο Δένδια, να του εκθέσω λεπτομερώς όλα τα προβλήματα, τα οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την παραβατικότητα, την οποία αντιμετωπίζει η πόλη της Αθήνας. Αναγνωρίζω ότι έχει κάνει ένα πολύ σημαντικό έργο, που κακώς γι’ αυτό η επαίρεται σημερινή Δημοτική Αρχή, γιατί είναι έργο του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.


Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν ζητήματα, τα οποία είναι συνδεδεμένα με το λαθρεμπόριο, το οποίο υπάρχει σε κάθε γωνιά της Αθήνας. Το λαθρεμπόριο το οποίο είναι συνδεμένο με τη σειρά του με τη λαθρομετανάστευση και προφανώς με τη φοροδιαφυγή. Επίσης, σε πολλά σημεία, σε πάρκα σκοτεινά, σε σκοτεινές γωνιές της Αθήνας, υπάρχουν πάρα πολλοί κίνδυνοι που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια του πολίτη. Εκεί ακριβώς θα χρειαζόταν μία ισχυρή αστυνομική παρουσία.

Η πρότασή μου λοιπόν, και αυτήν μετέφερα στον Υπουργό, είναι ότι θα μπορούσαμε κάλλιστα  να συνεργαστούμε Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και Δήμος της Αθήνας, έτσι ώστε όσοι προέρχονται από την Δημοτική Αστυνομία και έρχονται στο Υπουργείο, να εκπαιδευτούν, να συγκροτήσουν ένα ειδικό Σώμα, ένα πρόπλασμα, το οποίο σε συνεργασία με το Δήμο και τους όμορους Δήμους με μητροπολιτική αντίληψη, να μπορέσει να εξασφαλίσει όσο το δυνατόν καλύτερη, αποτελεσματικότερη και πιο εξειδικευμένη αστυνόμευση στην Αθήνα. Είμαι βέβαιος ότι το αίτημα αυτό θα αντιμετωπιστεί με όσο το δυνατόν καλύτερες προϋποθέσεις και συνθήκες».

Νίκος Δένδιας, Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη


«Είχα σήμερα τη χαρά να δεχθώ στο Υπουργείο τον φίλο μου τον Άρη τον Σπηλιωτόπουλο, υποψήφιο Δήμαρχο Αθηναίων,  και να ακούσω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις ιδέες που έχει για το πώς μπορούμε να βελτιώσουμε την τεράστια προσπάθεια την οποία κάνει η Ελληνική Αστυνομία και το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη στο Δήμο της Αθήνας. Πράγματι, αυτό το οποίο θα συμβεί είναι ότι οι πρώην Δημοτικοί Αστυνομικοί που προέρχονται από τον Δήμο της Αθήνας θα υπηρετήσουν μέσα στα πλαίσια του Δήμου της Αθήνας και θα υπηρετήσουν την ασφάλεια του Αθηναίου πολίτη.

Άκουσα λοιπόν με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τις ιδέες του κυρίου Σπηλιωτόπουλου. Θα τις εξετάσω με τους επιτελείς της Ελληνικής Αστυνομίας. Ένα όμως είναι βέβαιο: ότι κάθε ιδέα η οποία υπηρετεί την ασφάλεια του Αθηναίου πολίτη είναι ιδέα ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και πρέπει αυτό το Υπουργείο να τη δει με πολύ μεγάλη προσοχή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...