Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Στη Στοά Αρσακείου οι οριστικές μελέτες του Rethink Athens

Την ευκαιρία να δουν τη νέα Πανεπιστημίου θα έχουν από αύριο, Τετάρτη και μέχρι τiς 10 Μαρτίου όσοι βρεθούν στη στοά Αρσακείου.


Εκεί θα φιλοξενηθούν οι οριστικές μελέτες του έργου Rethink Athens, για την ανασυγκρότηση του κέντρου της Αθήνας, με άξονα την Πανεπιστημίου.


Τα 19 ειδικά διαμορφωμένα καταστήματα της στοάς Αρσακείου έχουν μετατραπεί σε χώρους εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους.

Τα έργα που προβλέπεται να έχουν ολοκληρωθεί το 2016 προβλέπουν, μεταξύ άλλων, τη μετατροπή σε πράσινους διαδρόμους για μικτή κυκλοφορία πεζών, ποδηλάτων, τρaμ, ταξί και οχημάτων τροφοδοσιών, των οδών Πανεπιστήμιου και Πατησίων.

Επιπλέον, ανασχεδιάζεται η πλατεία Ομονοίας, επεκτείνεται το τραμ από το Σύνταγμα μέχρι την πλατεία Αιγύπτου και δημιουργείται ποδηλατόδρομος από τη Διονυσίου Αεροπαγίτου μέχρι την Πλατεία Ομονοίας.

Παράλληλα, θα κατασκευαστούν υπόγειοι ταμιευτήρες βρόχινου νερού, για την ολοκληρωμένη διαχείριση των υδάτινων πόρων και τη δημιουργία επαρκούς αποθέματος νερού  για την άρδευση του πρασίνου, ενώ θα φυτευθούν και 800 νέα δέντρα.

«Σε αυτόν τον ανοιχτό χώρο οι 33 μελέτες καλούν το κόσμο να συμμετάσχει σε ένα όραμα για την πόλη. Είναι μια πρώτη εικόνα το έργο θα είναι έτοιμο το 2016» τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση Αντώνης Παπαδημητρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...