Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

ΔΗΜΑΡ: Αποκατάσταση των ζημιών από τα γεγονότα της 12ης Φεβρουαρίου 2012 στο κέντρο των Αθηνών.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ κατέθεσε τροπολογία στο Σχέδιο Νόμου «Ενιαίος Φορέας Εξωστρέφειας» του Υπουργείου Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας με θέμα την τροποποίηση στο κείμενο της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 59/Α/15-3-2012) «Λήψη μέτρων για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών από τα γεγονότα της 12ης Φεβρουαρίου 2012 στο κέντρο των Αθηνών». 


Η συγκεκριμένη τροπολογία κρίθηκε αναγκαία καθώς διαπιστώθηκε από τον Δήμο Αθηναίων ότι χωρίς τις συγκεκριμένες τροποποιήσεις - προσθήκες δεν μπορούσαν να προχωρήσουν στην πληρωμή των αποζημιώσεων και επομένως στην αποκατάσταση των κτιρίων που είχαν καταστραφεί ολοσχερώς. 


Η τροπολογία είχε σταλεί από τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, προς τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη στις 25/10/2013. Η ΔΗΜΑΡ κρίνει  επιτακτική ανάγκη, να στηριχθούν οι επιχειρήσεις που επλήγησαν από τους εμπρησμούς αλλά και να αποκατασταθούν κτίρια μεγάλης  αρχιτεκτονικής και πολιτισμικής κληρονομιάς. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ κατέθεσε την τροπολογία προσδοκώντας ότι όλα τα κόμματα θα την στηρίξουν και θα την υπερψηφίσουν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...