Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

«Συνάντηση Πολιτισμών» σ’ ένα Φαντασμαγορικό Θέαμα..!!

Σε μια φαντασμαγορική γιορτή του χορού, που αγκαλιάστηκε από το αθηναϊκό κοινό εξελίχθηκε το  «1ο Φεστιβάλ Bollywood και Πολυπολιτισμικών Χορών» στην Ελλάδα, που διεξήχθη από τις  28 έως τις 30 Ιουνίου 2013 στο Ιστορικό Θέατρο «Δόρα Στράτου»


Διακεκριμένοι χορευτές, που προσκλήθηκαν από χώρες μακρινές για να δείξουν την τέχνη τους, εκπροσώπησαν σ’ αυτή τη μοναδική συνάντηση Πολιτισμών όλες τις σύγχρονες τάσεις του Χορού, που έδεσαν σ’ ένα πολύχρωμο αμάλγαμα εκφραστικής δεξιότητας με την τεχνοτροπία που εισάγει to Bollywood: το πάντρεμα δηλαδή κλασικών, έθνικ, ακόμη και παραδοσιακών χορών με σύγχρονες χορογραφίες στα πρότυπα των μιούζικαλ του Μπρόντ-γουέι. Αυτή η έκρηξη θετικής χορευτικής ενέργειας, γέννησε μια πλούσια παλέτα συναισθημάτων που λειτούργησε σαν μυστικός δεσμός ανάμεσα σε θεατές και χορευτές, ένας κοινός κώδικας που μετατρέπει το Φεστιβάλ αυτό σ’ έναν νέο ΘΕΣΜΟ στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας μας.


Στις δύο μοναδικές του παραστάσεις, του Σαββάτου και της Κυριακής, οι χοροί ταξίδεψαν τους θεατές από τα πέρατα της Ανατολής και τα βάθη της Ινδίας μέχρι τη μακρινή Χαβάη, την Ισπανία, την Αίγυπτο, την Κρήτη και τον Πόντο. Μέσα από τους ρυθμούς του Bollywood, των Ινδικών και Ανατολίτικων Χορών αλλά και όλων των σύγχρονων χορευτικών τάσεων, απεδείχθη ότι ο χορός δεν έχει σύνορα, χρώμα, φύλο, ηλικίες, όρια και στεγανά.


Τις παραστάσεις προλόγισαν ο κ. Νικόλαος Βαφειάδης επιφανής δημοσιογράφος και ρεπόρτερ, καθώς και ο Δρ. Δημήτρης Βασιλειάδης καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών. Επιπλέον παρευρέθησαν ο αξιότιμος κ. Άλκης Ράφτης, πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου χορού, υπό την αιγίδα του οποίου πραγματοποιήθηκε το Φεστιβάλ και ο πρόξενος της Ινδίας Somnath Halder.

Θερμές ευχαριστίες αφενός στους χορηγούς και συνεργάτες μας και αφετέρου στους συμμετέχοντες, στα μέλη μας και το υπέροχο κοινό που πλημμύρισε με παλμό και ενθουσιασμό το «Δόρα Στράτου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...