Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Χώρους για άστεγους αναζητεί ο δήμος Αθηναίων

Εγκαταστάσεις για τη διαμονή και διανυκτέρευση αστέγων αναζητούν οι υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων μετά από αναλυτική χαρτογράφηση του φαινομένου, όπως προκύπτει από έγγραφο της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας του Κεντρικού Τομέα Αθηνών.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε στη Βουλή, μετά από ερώτηση την οποία υπέβαλε η Φωτεινή Πιπιλή στο υπουργείο Υγείας. Η βουλευτής της ΝΔ αναφερόταν ιδίως στην κατάσταση η οποία επικρατεί έξω από τον σταθμό του μετρό στο Μοναστηράκι.

«Στον χώρο υπάρχουν ρυπαρά στρώματα, ρυπαρά είδη κλινοστρωμνής, ρυπαρός ιματισμός, διάφορα αντικείμενα οικιακής χρήσης ενώ αναδίδεται έντονη δυσοσμία (…) τα παραπάνω δημιουργούν πλέον, ανθυγιεινή εστία της υγείας των ίδιων των αστέγων, των περιοίκων και της Δημόσιας Υγείας γενικότερα», αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο της Διεύθυνσης.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης κάνει λόγο για εντατικούς ελέγχους στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας και σε εγκαταλελειμμένα κτίρια στα οποία διαμένουν άστεγοι, μετανάστες κ.ά.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, αναφέρεται σε ελέγχους οι οποίοι έχουν διενεργηθεί γύρω από τον σταθμό του μετρό στο Μοναστηράκι από την 1η Απριλίου έως την 1η Ιουνίου: ελέγχθηκαν 16.580, προσήχθησαν 5.353, συνελήφθησαν 26 (5 για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, 1 για ληστεία, 8 για κλοπή και 12 για λοιπά αδικήματα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...