Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Ποινικές κυρώσεις – δήμευση Περιουσίας σε ιδιοκτήτες ακινήτων πού στοιβάζουν παράνομους μετανάστες

Στη Βουλή και πάλι η Τροπολογία της Βουλευτή Α’ Αθηνών και Γραμματέως Μεταναστευτικής Πολιτικής της Ν.Δ. Φωτεινής Πιπιλή με τίτλο:
«Ποινικές  κυρώσεις – δήμευση Περιουσίας σε ιδιοκτήτες ακινήτων πού στοιβάζουν λαθρομετανάστες»
Με τη πεποίθηση ότι ο επιμένων νικά, όσο αγώνας και αν χρειαστεί, η Βουλευτής Φωτεινή Πιπιλή κατέθεσε εκ νέου Τροπολογία επί του σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών «Ρυθμίσεις για την τοπική ανάπτυξη, την αυτοδιοίκηση και την αποκεντρωμένη διοίκηση- Ενσωμάτωση της Οδηγίας 2009/50/ΕΚ» και έστειλε Επιστολή στον Πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο.
Για την ίδια Τροπολογία ενδιαφέρθηκε προσωπικά και ο Υπουργός Υγείας κ. Λοβέρδος ζητώντας από τη βουλευτή Φωτεινή Πιπιλή να την καταθέσει και επί του σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης   «Κανονισμός Ασφάλισης ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και λοιπές διατάξεις».
H Φωτεινή Πιπιλή έστειλε και επιστολή στον πρωθυπουργό για το θέμα. Το πλήρες κείμενό της:
"Κύριε Πρόεδρε,
Λόγω της  αιτιολογημένης αντίδρασης για τη σωρεία άσχετων τροπολογιών από μεγάλη μερίδα βουλευτών, κυρίως, όπως σχολίασα δημοσίως η ίδια, ρουσφετολογικού περιεχομένου, θα ήθελα να σας παρακαλέσω να δώσετε σημασία στην με αρ. πρωτ. 982/ 70 /02-04-2012 κατάθεση  για 2η φορά  Τροπολογίας με θέμα «Ποινικές Κυρώσεις- Δήμευση Περιουσίας σε ιδιοκτήτες ακινήτων  όπου στοιβάζονται Λαθρομετανάστες»
Σας επισημαίνω ότι η τροπολογία αυτή, είχε αρχικά κατατεθεί 15-2-12, στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, «Για τη Δίκαιη  Δίκη και την εύλογη διάρκεια αυτής» και συζητήθηκε την Ιη Μαρτίου. Η αντίδραση του Υπουργού κ. Παπαϊωάννου  ήταν ευμενής ως προς το περιεχόμενο της Τροπολογίας, αλλά όπως θα διαπιστώσετε από τα Πρακτικά, κρατήθηκε για περαιτέρω επεξεργασία γιατί, τότε, δεν κατέστη δυνατή η έγκαιρη συνεννόηση μεταξύ των συναρμόδιων Υπουργείων, όπως το Υπουργείο Εσωτερικών.
Προσφάτως 2 μέλη της κυβέρνησης σας, οι κκ Λοβέρδος και Χρυσοχοΐδης έθεσαν  με δημόσιες δηλώσεις τους το ίδιο θέμα, τονίζοντας ότι απαιτείται άμεση νομοθετική ρύθμιση για την αυστηρότερη  ποινικοποίηση  των πράξεων Ιδιοκτητών  Ακινήτων πού συντελούν  - με τεράστια οικονομικά οφέλη - στην εξαθλίωση ανθρώπων και θέτουν σε κίνδυνο τη Δημόσια Υγεία.
Λόγω της κατάθεσης του Νομοσχεδίου του Υπ Εσωτερικών στην Ολομέλεια  στις 6 Απριλίου, επανήλθα με την τροπολογία  πού σχετίζεται, άμεσα, με το Υπουργείο Ε.Δ.Δ.Α ώστε να  δοθεί επιτέλους μια νομοθετική λύση στη μάστιγα της δημιουργίας άθλιων γκέτο κυρίως στο Κέντρο  των Αθηνών" .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...