Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Αλλάζει όψη η Αθήνα – Ποια έργα μπαίνουν στην τελική φάση

Όλο και πιο κοντά έρχεται το «άνοιγμα» της Αθήνας στη θάλασσα μέσω της ανάπλασης του φαληρικού όρμου, με διάφορα έργα πνοής και πολιτισμού.

Τα βασικότερα, από αυτά που εντάσσονται στο χρονικό πλαίσιο 2014-2017, είναι: η επέκταση του μετρό στον Πειραιά, η μετατροπή του παλιού εργοστασίου του Φιξ σε Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το νέο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο χώρο του παλιού ιπποδρόμου και η ανάπλαση του κέντρου της πόλης με κύριο άξονα την οδό Πανεπιστημίου, η οποία θα πεζοδρομηθεί.

Όπως γράφει η Καθημερινή της Κυριακής, μετά τις αποτυχημένες προσπάθειες αξιοποίησης του παραλιακού μετώπου, υπεγράφη το σχέδιο του προεδρικού διατάγματος που θα καθορίσει τις χρήσεις γης στο φαληρικό όρμο και στάλθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας για προδικαστικό έλεγχο.

Παράλληλα, η δημιουργία του Κέντρου Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος έχει μπει στην τελική της φάση και το μόνο που απομένει είναι να οριστεί ο ανάδοχος για την υλοποίηση του έργου.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα σχέδια, ο χώρος στο δέλτα του Φαλήρου, θα χωριστεί σε τέσσερις ζώνες, η λεωφόρος Ποσειδώνος θα μετατοπιστεί και σε ορισμένα τμήματα θα υπογειοποιηθεί, ενώ τρεις δρόμοι του δήμου Μοσχάτου θα επεκταθούν με τη μορφή προβλήτας στη θάλασσα.

Όσο για το κέντρο της πρωτεύουσας, στο τέλος του Φεβρουαρίου θα ανακοινωθεί ο νικητής του διαγωνισμού για την ανάπλαση της Πανεπιστημίου, έργο που χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Ωνάση, θα ακολουθήσει η εξειδίκευση των μελετών και η κατασκευή που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...