Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Ρίχνουν τις παράνομες κατασκευές της Αρεοπαγίτου

Επιχείρηση... ξηλώματος των παράνομων κατασκευών της Διονυσίου Αρεοπαγίτου έχουν στήσει από το πρωί οι υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων. Πολεοδομία και δημοτική αστυνομία υπό την επίβλεψη του αντιδήμαρχου Καθημερινότητας του Δήμου Αθηναίων, Γιώργου Αποστολόπουλου, γκρεμίζουν τις παράνομες πέργκολες και σιδερένιες τέντες στα μαγαζιά της πασαρέλας. 

Σύμφωνα με τους επικεφαλής της επιχείρησης, αυτή θα συνεχιστεί σε όλα τα μαγαζιά που έχουν αναπτύξει παράνομες κατασκευές κατά μήκος του πεζοδρόμου. Πρόκειται για κατασκευές όπως στέγαστρα, πέργκολες, τέντες, πλαστικά πλαϊνά παραπήγματα, αλλά ακόμη και κατασκευές βιδωμένες πάνω στα δέντρα που καταστρέφουν το ελάχιστο πράσινο του πεζοδρόμου. «Οι κατασκευές αυτές δημιουργούν πρόβλημα και λειτουργικό και αισθητικό» σύμφωνα με το Δήμο. 


 
«Δεν πρόκειται για απόφαση που αφορά μόνο στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου ή τις περιοχές γύρω από το Μουσείο της Ακρόπολης. Είναι μια επιχείρηση που έχει ξεκινήσει εδώ και περίπου ενάμιση μήνα στην Αθήνα. Πέρασε από τον Άγιο Θωμά στο Γουδή, από τη Λιοσίων κοντά στο Δημαρχείο, από την οδό Μάρνη, την Αθηνάς κοντά στην πλατεία Κοτζιά και συνεχίζει σε όλους τους δρόμους της πόλης, εκεί όπου υπάρχουν παράνομες κατασκευές που κλείνουν το δημόσιο χώρο. Οι παράνομες κατασκευές πρέπει να απομακρυνθούν με βάση τη νομοθεσία. Είναι καιρός να εφαρμόσουμε τους νόμους. Πιστεύω ότι σιγά – σιγά θα μπορέσουμε να απελευθερώσουμε το δημόσιο χώρο για τους δημότες» τονίζει στο tvxs.gr, ο αντιδήμαρχος Καθημερινότητας της Αθήνας, Γιώργος Αποστολόπουλος.

 
«Κάναμε μια πρώτη επιχείρηση για να δώσουμε το μήνυμα στην πλατεία του Αγίου Θωμά στο Γουδή. Στη συνέχεια ειδοποιήθηκαν όλα τα καταστήματα που έχουν αυθαίρετες κατασκευές και τους δώσαμε ένα περιθώριο 15 ημερών για να τις απομακρύνουν μόνοι τους. Αφού παρήλθε το 15πενθήμερο ξεκινήσαμε τη διαδικασία απομάκρυνσης. Πρέπει να μπει μια τάξη στην Αθήνα» σημειώνει ο κ. Γιώργος Ζούνης, διευθυντής της αρμόδιας διεύθυνσης Εμπορίας και Ανάπτυξης που είναι αρμόδια για τις αδειοδοτήσεις.


Πάντως έως αυτή τη στιγμή δεν έχει παρατηρηθεί ένταση ή αντιδράσεις από τους μαγαζάτορες. «Όσο κι αν ακούγεται ασυνήθιστο η αντίδραση των περισσότερων καταστηματαρχών είναι πολύ ήπια σε όλες τις περιπτώσεις που έχουμε επιχειρήσει και συνήθως είναι και πολύ συνεργάσιμοι. Αυτό είναι καλό. Δείχνει ότι κάπου ο μέσος Έλληνας έχει την αίσθηση της εφαρμογής του νόμου. Πιστεύουμε ότι με τη συνεργασία αυτών των ανθρώπων που δεν ελέγχονταν και γι’ αυτό φτάσαμε σε αυτό το σημείο θα είναι καλύτερο το αποτέλεσμα. Και για τους ίδιους. Γιατί και η αισθητική εικόνα βελτιώνεται. Αυτό θα βοηθήσει και στη μεγαλύτερη προσέλευση κόσμου στα καταστήματά τους» σημειώνει ο κ. Αποστολόπουλος.

Της Αγγελικής Δημοπούλου / tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...