Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

“Let’s Do it Greece” από την INTERAMERICAN: εξόρμηση εξωρραϊσμού στο Πεδίο του Άρεως


Η εκστρατεία “Let’s Do it Greece”, την Κυριακή 14 Απριλίου, οδήγησε την ομάδα εθελοντών της INTERAMERICAN, με συνοργανωτή τη ΜΚΟ «Ελλάδα Καθαρή» και υπό την εποπτεία της Περιφέρειας Αττικής που φέρει την ευθύνη του χώρου, στο Πεδίον του Άρεως. Στόχος της εξόρμησης, που υποστηρίχθηκε και από αρκετούς εθελοντές δημότες της Αθήνας, ήταν ο εξωρραϊσμός αυτού του μεγάλου πνεύμονα πρασίνου και τόπου ενδοαστικής «απόδρασης» και αναψυχής για τους κατοίκους του κέντρου της πρωτεύουσας.

Από τους εθελοντές  φυτεύθηκαν συνολικά 700 καλλωπιστικά φυτά και θαμνοειδή στα παρτέρια της  κεντρικής οδού του πάρκου και  βάφτηκαν τα παγκάκια που ορίζουν  τα παρτέρια, συνολικού μήκους 250 μέτρων, με ανάληψη της σχετικής δαπάνης από την INTERAMERICAN. Η πρωτοβουλία της εταιρείας και των εργαζομένων της αποτέλεσε συνέχεια αναλόγων παρεμβάσεων που έχει πραγματοποιήσει για τη βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής στην Αθήνα, στο πλαίσιο της εταιρικής υπευθυνότητας και του σχεδίου «Πράξεις Ζωής».

Σημειώνεται ότι  το περιβαλλοντικό πρόγραμμα της INTERAMERICAN, μολονότι η εταιρεία είναι ήπιας επίδρασης στο περιβάλλον, είναι ιδιαίτερα οργανωμένο. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά την τελευταία διετία οι επιδόσεις στο πρόγραμμα διαχείρισης χαρτιού με τη συστηματική μείωση χρήσης (paperless) και την ψηφιοποίηση αλλά και τις δενδροφυτεύσεις που έχουν πραγματοποιηθεί μεταφράζεται σε 4.000 περίπου δένδρα, που με τη δέσμευση 48 τόνων διοξειδίου του άνθρακα αντισταθμίζουν δυναμικά το ανθρακικό αποτύπωμα της εταιρείας.

Η INTERAMERICAN είναι μέλος της Πρωτοβουλίας του Προγράμματος Περιβάλλοντος του ΟΗΕ (United Nations Environment Programme Finance Initiative – UNEP FI) και στο πλαίσιο της συμμετοχής της αποτελεί τη μοναδική ασφαλιστική εταιρεία από τις εργαζόμενες στην Ελλάδα που συμμετείχε στη συνδιαμόρφωση και συνυπογραφή των Αρχών της Αειφόρου Ασφάλισης από το UNEP FI πέρυσι.

Τι είναι το “Let’s Do it Greece”

Πρόκειται για  τη μεγαλύτερη εθελοντική καμπάνια καθαρισμού του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος  σε παγκόσμια κλίμακα, που αναπτύσσεται πολύ γρήγορα σε όλο τον πλανήτη. Στην Ελλάδα, το “Let’s Do it Greece” υλοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2012 με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 20 χιλιάδες εθελοντών και 450 φορέων σε όλη τη χώρα.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...