Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Fast track σε Ελληνικό και Γλυφάδα με ξενοδοχεία, γραφεία, εμπ. κέντρα...

Την αξιοποίηση 6.500 στρεμμάτων στο Ελληνικό και στην Γλυφάδα εξετάζει η κυβέρνηση με τη διαδικασία του fast track.


Η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων έχει ήδη αποφασίσει την αξιοποίηση 5.500 στρεμμάτων στο Ελληνικό και σύμφωνα με πληροφορίες σε αυτά θα προστεθούν η έκταση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Αγίου Κοσμά, η μαρίνα του Αγίου Κοσμά και το γκολφ της Γλυφάδας. Εφόσον συμφωνηθούν οι συγκεκριμένες προσθήκες, η συνολική έκταση που θα είναι προς αξιοποίηση θα φτάσει στα 6.500 στρέμματα.

Για την ανάπλαση συνεργάζονται στενά ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου με τον υπουργό Επικρατείας Χ. Παμπούκη. Σύμφωνα με πληροφορίες το αργότερο μέχρι τον Φεβρουάριο του 2011 θα οριστούν οι σύμβουλοι του Δημοσίου που θα καταθέσουν τις προτάσεις τους για το πώς θα δρομολογηθεί το σχέδιο και πώς θα εξελιχθεί η ανάπτυξη της περιοχής.

Η διαχείριση της έκτασης των 5.500 στρεμμάτων στο Ελληνικό θα περιέλθει στην ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΑΕ. Η εν λόγω έκταση δεν πρόκειται να πωληθεί αλλά θα παραχωρηθεί μέσω συμβάσεων, προκειμένου να δοθούν κίνητρα για επενδύσεις, η υλοποίηση των οποίων θα προσελκύσει τουρισμό υψηλού επιπέδου. Στο σχέδιο της Κυβέρνησης περιλαμβάνονται:

Ανέγερση ξενοδοχείων 5 αστέρων.
Δημιουργία χώρων πρασίνου και αναψυχής.
Κατασκευή νέων, σύγχρονων αθλητικών εγκαταστάσεων.
Επέκταση και βελτίωση του γκολφ, προκειμένου να γίνει διεθνών προδιαγραφών.
Κατασκευή εμπορικών κέντρων και γραφείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...