Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Η ατζέντα της Παρασκευής

Τελευταίες παραστάσεις του έργου του Jose Ramon Fernandez «Το χώμα» σε σκηνοθεσία Γιολάντας Μαρκοπούλου στην πλατεία Αυδή (Γιατράκου 2, Μεταξουργείο), απόψε, αύριο και μεθαύριο στις 9.30μ.μ.

Η ελληνογερμανική συμπαραγωγή «Yasou Aida!», μεταφορά της κλασικής όπερας του Βέρντι στην Ελλάδα του σήμερα σε μουσική προσαρμογή Χ. Γιωγιού και σκηνοθεσία Αλ. Ευκλείδη, παρουσιάζεται στο Ιδρυμα Κακογιάννης (9μ.μ.).

Ο Bambara Bangoura από τη Γουινέα,, καταξιωμένος βιρτουόζος των αφρικάνικων κρουστών djembe, εμφανίζεται στη μουσική σκηνή «Αυλαία» (Αγ. Ορους 15), 9.30μ.μ.

Συναυλία κινηματογραφικής μουσικής του Δημήτρη Παπαδημητρίου (6.30μ.μ.) στο πλαίσιο της διεθνούς συνάντησης μουσικών και κινηματογραφιστών, που πραγματοποιείται ως την Κυριακή στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Δωρεάν προβολή της ταινίας «Γυναίκα στους αμμόλοφους» του Hiroshi Teshigahara στο Ιδρυμα Θεοχαράκη, στο πλαίσιο της έκθεσης ιαπωνικής micropop (9μ.μ.).

Εναρξη του 2ου πανελλήνιου Φεστιβάλ Κόμικς με εγκαίνια δύο εκθέσεων και συναυλία του Βασίλη Βασιλάτου και της ομάδας κρουστών του Πολυτεχνείου (9μ.μ.), στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων (Πάρκο Ελευθερίας).

Η Μάγδα Μαυρογιάννη παρουσιάζει το μουσικό αναλόγιο «Μια Άλλη Frida», με τη συμμετοχή τηςΑλεξάνδρας Νομίδου στο πιάνο και της μεσόφωνου Κατερίνας Ρούσσου, στο «Φουγάρο» (οδός Ασκληπιού, Ναύπλιο), στις 9μ.μ.

Η Έλλη Πασπαλά και ο Τάκης Φαραζής συμπράττουν στον κήπο του «Almaz» (Τριπτολέμου 12), στις 10μ.μ.

Γιορτή για την ενίσχυση του Eργαστηρίου Ειδικής Αγωγής για νέους με νοητική υστέρηση «Μαργαρίτα», 8μ.μ. στον κήπο του Μεγάρου Δουκίσσης Πλακεντίας στην Π. Πεντέλη.
Αφιέρωμα σε Ελληνους και ξένους συνθέτες της τζαζ από τους Ελένη Βουδουράκη και Παναγή Μπαρμπάτη, στις 9.30μ.μ. στο Ιωνικό Κέντρο (Λυσίου 11).

Συναυλία του Σωκράτη Μάλαμα στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων (9.30μ.μ.).
Εναρξη του κύκλου μορφωτικών διαλέξεων με θέμα «Τέχνη και Μαθηματικά – Αισθητικές προκλήσεις και νοητικές αφαιρέσεις» και εισηγητές τους μαθηματικούς Απόστολο Παπανικολάου και Άρη Μαυρομμάτη, 6μ.μ. στο μουσείο Ηρακλειδών.

Εκθεση πολιτικής γελοιογραφίας φοιτητών του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου φιλοξενείται ως τις 7 Ιουλίου στο «Pop Up 123» (Πειραιώς 123).

kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...