Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Παράνομο λατομείο σε αρχαιολογικό χώρο

Παράνομες λατομικές εργασίες εντοπίστηκαν την Τετάρτη το πρωί, από αστυνομικούς του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, στο Μαρκόπουλο (θέση Χωνί- Ντάγκλα, περιοχής Μερέντα), ύστερα από επιχείρηση, με την συνδρομή και Επιθεωρητών του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, σε παράνομο λατομείο που υπάρχει στην περιοχή.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, συνελήφθησαν ένας 64χρονος ημεδαπός, ιδιοκτήτης εταιρείας που εκμεταλλεύεται το παράνομο λατομείο και εννέα επιπλέον άτομα, μεταξύ των οποίων επτά ημεδαποί, ηλικίας από 38 έως 56 ετών και τρεις αλλοδαποί (22 και 45 ετών υπήκοοι Αλβανίας και 58 ετών υπήκοος Καζακστάν).

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβίαση της νομοθεσίας που αφορά την προστασία του περιβάλλοντος, τη λειτουργία των λατομείων, αλλά και τις διατάξεις που αφορούν την προστασία των αρχαιοτήτων της Χώρας μας, αφού ο συγκεκριμένος χώρος είχε διαμορφωθεί σε περιοχή, η οποία είναι χαρακτηρισμένη ως αρχαιολογική.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια του οργανωμένης αστυνομικής έρευνας και ελέγχου που διενήργησαν αστυνομικοί του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας, βρέθηκαν στο παράνομο λατομείο και συνελήφθησαν ο 64χρονος εκμεταλλευτής αυτού και εννέα ακόμη άτομα που απασχολούνταν σε διάφορες λατομικές εργασίες.

Διαπιστώθηκε επίσης ότι είχαν φορτωθεί αδρανή υλικά σε φορτηγά οχήματα, τα οποία προσφάτως είχαν εξορυχθεί παράνομα από το λατομείο.

Επισημαίνεται ότι, ο συγκεκριμένος χώρος έχει χαρακτηρισθεί με Υπουργική Απόφαση ως αρχαιολογικός, ενώ από την Κτηματική Υπηρεσία Ανατολικής Αττικής ως δασικός και αναδασωτέος.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Οι έλεγχοι, από το Τμήμα Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την προστασία του περιβάλλοντος θα συνεχιστούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...