Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Καμίνης: «Είναι παντελώς άδικο να τίθενται σε διαθεσιμότητα άνθρωποι που έχουν προσφέρει πολλά στους δήμους»

Άδικο θεωρεί τον νόμο περί διαθεσιμότητας υπαλλήλων ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης. «Είναι παντελώς άδικο να τίθενται σε διαθεσιμότητα άνθρωποι που έχουν προσφέρει πολλά στους δήμους. Χάρη στη ρύθμιση φεύγουν άνθρωποι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αναγκαστικά, αφού μοναδικό κριτήριο είναι η εκπαίδευσή τους και όχι η προσφορά τους.
Υπάρχουν άνθρωποι που είναι αδικημένοι εξ αρχής, καθώς προσλήφθηκαν από το δήμο Αθηναίων πριν θεσμοθετηθεί ο ΑΣΕΠ», δήλωσε ο κ. Καμίνης στην τηλεοπτική εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο.

«Το ψήφισμα του δήμου Αθηναίων δείχνει ότι θα ακολουθηθεί ο νόμος στα πλαίσια της συνταγματικής νομιμότητας. Δεν μπορούμε να δώσουμε το παράδειγμα ότι θα ακολουθούμε τα πάντα, ακόμη κι αν αντίκειται στο Σύνταγμα», συμπλήρωσε σχετικά με τη ρύθμιση ο δήμαρχος Αθηναίων.

«Όταν ανέλαβα το δήμο Αθηναίων, είχε πάνω από 11.000 υπαλλήλους. Σήμερα οι υπάλληλοι είναι κάτω από 10.000. Έχουμε κάνει αιματηρές οικονομίες, έχουν φύγει πάνω από 1.000 άτομα, συμβασιούχοι και συνταξιοδοτούμενοι. Ο δήμος έχει περισσότερα έξοδα από έσοδα και η πλειοψηφία των εξόδων αφορούν τη μισθοδοσία. Ο δήμος Αθηναίων θα κλείσει το 2012 με έλλειμμα 6 εκατ. ευρώ», τόνισε συμπληρωματικά ο κ. Καμίνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...