Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

«Πέφτουν τα κάγκελα»- Πολιτιστικό, Οικολογικό πάρκο στο κέντρο της Αθήνας

Ιδιαίτερα ευτυχής  δηλώνει η βουλευτής Α’ Αθηνών  Φωτεινή Πιπιλή για τη δικαίωση των πολύχρονων αγώνων της  για την ενοποίηση    του Λυκείου του Αριστοτέλη με το Βυζαντινό Μουσείο.

Μέσα στο 2013 δημιουργείται ένα νέο σημαντικότατο αρχαιολογικό, πολιτιστικό και οικολογικό πάρκο στο κέντρο της Αθήνας ανακοίνωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού κ. Κ. Τζαβάρας στη διάρκεια συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε η Βουλευτής.

Θέμα της επίκαιρης ερώτησης ήταν η πραγματοποίηση του ονείρου πολλών Αθηναίων για την ενοποίηση του Λυκείου του Αριστοτέλη στην οδό Ρηγίλλης με το εξόχως ανακαινισμένο παρακείμενο Βυζαντινό μουσείο. Όπως δήλωσε ο Υπουργός η 3η Ε.Π.Κ.Α. σε συνεννόηση με τη Διεύθυνση του Μουσείου και με βάση συγκεκριμένη μελέτη θα διαμορφώσει σε χώρο περιπάτου και αναψυχής τα 20 στρέμματα του μουσείου, στα οποία όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός θα γίνονται υπαίθριες περιοδικές εκθέσεις έργων και μνημείων του ελληνικού πολιτισμού.  Από τις πρώτες εκθέσεις θα είναι ο «Δρόμος του Μαρμάρου» με γλυπτά του Μουσείου καθώς και έκθεση σχετική με το παριλίσσιο τοπίο γιατί εκεί είναι οι χωμένες όχθες του Ιλισσού ποταμού και κατά την αρχαιότητα αυτό το τοπίο είχε μια ξεχωριστή ομορφιά.

Σε έκκληση της Βουλευτή ώστε να προστατεύεται με κάθε τρόπο  η σημασία του ανοικτού στο  μέλλον χώρου από κακοήθεις και  βανδάλους πολίτες, ο κος Τζαβάρας διευκρίνισε ότι: «στο χώρο θα υπάρξει  πυκνό σύστημα ενημέρωσης με επιγραφές που και θα ενημερώνουν αλλά και θα προτρέπουν τους πολίτες να αναλάβουν οι ίδιοι την προστασία του πάρκου»!

Υπενθυμίζεται πως  από την κοινοβουλευτική δράση της κ. Πιπιλή, με  εντολή του τότε Υπουργού πολιτισμού Αντώνη Σαμαρά, απομακρύνθηκε η άθλια αλουμινένια  κλειστή  περίφραξη που έκρυβε τον εγκαταλελειμμένο χώρο και τοποθετήθηκε  ανάλογη της αξίας του χώρου περίφραξη ενώ επετεύχθη η επιτάχυνση των ανασκαφών με εργώδεις προσπάθειες των αρμόδιων  υπηρεσιών του ΥΠ.ΠΟ.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτηση της η βουλευτής Αθηνών εξέφρασε την ελπίδα, στο μέλλον, να γίνει πραγματικότητα το όραμα  της   να υπογειοποιηθεί η οδός Ριζάρη  ώστε  να ολοκληρωθεί η ενοποίηση με  το παρακείμενο Πάρκο Ριζάρη, έκτασης πολλών δεκάδων στρεμμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...