Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Ξωτικά και εραστές «πλημμύρισαν» το Σάββατο το σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα

Στις 12.30 το μεσημέρι του Σαββάτου, δύο... εραστές, ο Λύσανδρος και η Ερμια, ζήτησαν για λίγο την προσοχή όσων βρίσκονταν στο σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα. Δεν ήταν δύο απλοί συμπολίτες μας, αλλά οι ηθοποιοί Νίκος Κουρής και Ιωάννα Παππά, οι οποίοι «ανέβασαν» στο σταθμό του Μετρό ένα μικρό απόσπασμα της παράστασης του Εθνικού Θεάτρου «Ονειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» που συμμετέχουν.

Οι ηθοποιοί, μεταμορφώθηκαν με θεσπέσιες μάσκες στο ρόλο των δύο εραστών, αναδυόμενοι σε μια επίμονη αναζήτηση ο ένας του άλλου, μέσα στο «δάσος των Αθηνών», που στην προκειμένη περίπτωση ήταν το «δάσος» των επιβατών του Μετρό.

Οι δύο εραστές «παρασύρθηκαν» από τις κυλιόμενες σκάλες ψάχνοντας επίμονα καλώντας με το όνομά του ο ένας τον άλλο, ανάμεσα στους επιβάτες.

Ουσιαστικά ήταν ένα δρώμενο που έδινε μια πρόγευση της παράστασης, η οποία θα ανεβεί από το Εθνικό Θέατρο στις 30 Νοεμβρίου, ανοίγοντας τη σκηνή Κοτοπούλη, στο θέατρο REX.

Μαζί τους ήταν η Εύα Σαουλίδου (στο ρόλο που Πουκ) ενώ οι ήχοι βιολιού από τα χέρια του Αργύρη Πανταζάρα (στο ρόλο του Δημήτριου), συνόδευαν το δρώμενο, κάτω από το άγρυπνο βλέμμα του σκηνοθέτη της παράστασης Μιχαήλ Μαρμαρινού.

«Πάντα με ενδιαφέρει ο τρόπος που συνδέεται η δραματουργία με την πραγματικότητα» δήλωσε ο σκηνοθέτης μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Οι δύο εραστές ψάχνονται, αλλά το να βρεθούν είναι πέραν από τις δυνάμεις τους. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η σκάλα τους παρασέρνει. Ο ένας ανεβαίνει, ο άλλος κατεβαίνει, ο ένας κατευθύνεται προς μία κατεύθυνση, ο άλλος προς την άλλη. Το ίδιο δεν συμβαίνει και στην πραγματική ζωή; Στον έρωτα;», πρόσθεσε.



Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...