Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Καμίνης: Δεν μπορούμε να είμαστε διαρκώς με τους ισχυρούς

Για την ανάγκη αποκέντρωσης των κοινωνικών υπηρεσιών και δη του ΟΚΑΝΑ, έκανε λόγο ο δήμαρχος Αθηναίων, τονίζοντας ότι υπάρχουν πληθυσμιακές ομάδες που δεν εκπροσωπούνται από κανέναν.
Ο Γιώργος Καμίνης υπογράμμισε ότι ο δήμος έχει την συνταγματική υποχρέωση να μεριμνεί για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού έτσι ώστε να τις προασπίζει αποτελεσματικότερα, δηλώνοντας ότι οι συγκεκριμές ομάδες: "Δεν έχουν φωνή. Οι κάτοικοι των διαμερισμάτων που είναι κατά βάση κοινωνικά ενταγμένοι, έχουν φωνή στο πολιτικό σύστημα. Οι εξαθλιωμένοι πληθυσμοί, είτε είναι οι άστεγοι είτε οι άποροι που περιφέρονται είτε οι τοξικοεξαρτημένοι, είναι πληθυσμοί που δεν έχουν φωνή και κανείς δεν μπορεί να υπερασπιστεί τα συμφέροντά τους. Και θα έλεγα αυτό, όταν καθόμαστε να δούμε τα διάφορα μέτρα αποκέντρωσης, να το λαμβάνουμε πάρα πολύ σοβαρά υπόψη."
"Δεν μπορούμε να υποκύπτουμε διαρκώς και στην πρώτη, ενστικτώδη αντίδραση των ανθρώπων, οι οποίοι λένε «δεν το θέλω το πρόβλημα δίπλα μου». Εδώ πέρα κόντεψε να γίνει σκοτωμός στο Νέο Κόσμο - και δεν ξέρω αν το έχουμε ακόμη αποφύγει το πρόβλημα αυτό - με την προοπτική να πάνε διοικητικές υπηρεσίες του ΟΚΑΝΑ να στεγαστούν εκεί. Διοικητικές υπηρεσίες. Εάν λοιπόν είναι οποιαδήποτε ομάδα διαμαρτυρομένων κατοίκων ψηφοφόρων να βρίσκει σε μας άνευ ετέρου υποστήριξη, νομίζω ότι έχουμε παρεξηγήσει τον ρόλο μας. Γιατί και στους κόλπους του λαού υπάρχουν διαβαθμίσεις ανθρώπων με περισσότερη και λιγότερη πολιτική επιρροή, ανθρώπων περισσότερο ευνοημένων και λιγότερο. Και προπάντων, το επαναλαμβάνω, ανθρώπων που δεν έχουν καμία εκπροσώπηση στο πολιτικό σύστημα", τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων.
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...