Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Με πρόστιμα 500.000 ευρώ απειλούνται τα κόμματα

Παρά την οικονομική κρίση αλλά και τις σχετικές διατάξεις του νόμου που προβλέπουν συγκεκριμένους και περιορισμένους χώρους για προεκλογική αφισοκόλληση, γι άλλη μία φορά τα κόμματα γέμισαν την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη με χιλιάδες προεκλογικές αφίσες, πανό, «σάντουιτς» και μπάνερς, από τοίχους μέχρι δέντρα και κάδους ανακύκλωσης. Σε αυτό το πλαίσιο, η δημοτική αρχή της Αθήνας απευθύνει έκκληση στα πολιτικά κόμματα, ώστε να μην καταρρακωθεί άλλο η εικόνα της πόλης. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι εργατοώρες που χάνονται, από άλλες -ζωτικής σημασίας για τη λειτουργία της πόλης- υπηρεσίες καθαριότητας είναι πολλές και δύσκολα αναπληρώνονται. «Κατεβάζουμε και θα συνεχίσουμε να κατεβάζουμε, τις παράνομα αναρτημένες ή κολλημένες αφίσες πολιτικών κομμάτων. Όλων ανεξαιρέτως. Η Αθήνα δεν αντέχει άλλη υποβάθμιση. Πρέπει να γίνει αυτό κατανοητό σε όλες τις κατευθύνσεις. Οι χώροι και οι τρόποι προβολής των κομμάτων, καθορίστηκαν με ακρίβεια από τη διαπαραταξιακή επιτροπή» φέρεται να δήλωσε προχθές, Δευτέρα, στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, το χρονικό διάστημα 1 έως 10 Ιουνίου, τέσσερα συνεργεία της υπηρεσίας καθαριότητας, σε κάθε 8ωρη βάρδια, καθαρίζουν τις κολόνες και άλλα σημεία από παράνομα αναρτημένες αφίσες.

Καθημερινά 75 εργαζόμενοι στην καθαριότητα απασχολούνται με την αφαίρεση αφισών, ενώ υπολογίζεται ότι, έως σήμερα, έχουν αφαιρεθεί από τους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, περίπου 11.500 παράνομες αφίσες. Τα πρωτεία στη μάχη της αφίσας φαίνεται πως κρατούν ο ΣΥΡΙΖΑ, η Δημοκρατική Αριστερά και το ΚΚΕ, με έντονη παρουσία σε κολόνες φωτισμού, δέντρα, ελεύθερους στύλους, ακόμη και κάδους ανακύκλωσης. Ακολουθούν σε απόσταση αναπνοής η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλοι πολιτικοί σχηματισμοί. Η ίδια ακριβώς εικόνα επικρατεί και στη Θεσσαλονίκη. Χαρακτηριστική είναι η αντίδραση του αρμόδιου αντιδημάρχου ανακύκλωσης και καθαριότητας Θεσσαλονίκης, Θανάση Παππά.
zougla.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...