Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής στην Αθήνα

Με μουσική υποδέχεται η Αθήνα την πρώτη ημέρα του καλοκαιριού καθώς θα γιορτάσει την ευρωπαϊκή ημέρας Μουσικής με μεγάλες εκδηλώσεις ανοιχτές στο κοινό.
Με μεγάλες εκδηλώσεις ανοιχτές στο κοινό θα γιορτάσει η Αθήνα την ευρωπαϊκής ημέρα Μουσικής Πρώτη μέρα του καλοκαιριού σήμερα και μαζί γιορτάζεται η ευρωπαϊκή μέρα της Μουσικής.
Οι επιλογές της σημερινής ημέρας είναι πολλές και καλοκαιρινή βραδιά υπόσχεται μοναδικές στιγμές σε όσους επιλέξουν να παρακολουθήσουν μία από τις προγραμματισμένες μουσικές εκδηλώσεις.
Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει:

Στον κήπο του Μεγάρου 

Πρώτη μέρα του καλοκαιριού και μαζί η ευρωπαϊκή μέρα της Μουσικής, η 21η Ιουνίου, θα γιορταστεί και φέτος στους πανέμορφους κήπους του Μεγάρου Μουσικής. Η περσινή γιορτή έγραψε τη δική της ιστορία στην καρδιά των φίλων της μουσικής, αφού περίπου 7.000 άνθρωποι πλημμύρισαν τον καταπράσινο κήπο του Μεγάρου, καθισμένοι στο γρασίδι, μέσα στο μοναδικά πολύχρωμο τοπίο που συνθέτουν οι άριες, οι ακακίες, οι νεραντζιές, οι ανθισμένες μανόλιες, οι δάφνες και οι τσιντόνιες, και γιόρτασαν τη μεγάλη αυτή ημέρα, την αφιερωμένη στην τέχνη της Μουσικής. Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασιλίσσης Σοφίας και Κόκκαλη, Αθήνα (Κήπος), ώρα έναρξης 20.00. Πληροφορίες Τηλ.: 210 7282333, www.megaron.gr. Τιμές εισιτηρίων Είσοδος ελεύθερη

Στο Ίδρυμα Β και Μ Θεοχαράκη 

Το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη συμμετέχει στις εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής, σήμερα Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2012 στις 21:00 φιλοξενώντας στο ατμοσφαιρικό του Αμφιθέατρο ένα Tango recital για πιάνο και χρωματική φυσαρμόνικα. Ο συνθέτης και πιανίστας, Μάριος Στρόφαλης, γνώριμος από τις μουσικές του για τον κινηματογράφο, την τηλεόραση, το θέατρο, αλλά και τις tango συνθέσεις του, θα συναντηθεί μουσικά με τον σολίστ χρωματικής φυσαρμόνικας, Κώστα Βλαχόπουλο, μέλος του tango σχήματος ''Duo de dos'', σε ένα επιλεγμένο πρόγραμμα, που περιλαμβάνει παραδοσιακά tangos από την περίοδο του Μεσοπολέμου, καθώς επίσης και μεσογειακά tangos του Μάριου Στρόφαλη. Στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β & Μ Θεοχαράκη, Βασιλίσσης Σοφίας 9 & Μέρλιν 1, Αθήνα, Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2012 στις 21:00. Πληροφορίες T: 210-3611206, www.thf.gr

Υπαίθριο swing party με τον Γιώργη Χριστοδούλου στο Aperitif 

To Aperitif φιλοξενεί το Γιώργη Χριστοδούλου, σε ένα υπαίθριο swing party στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής, σήμερα στις 21:00. O πεζόδρομος της οδού Καλαμιώτου γεμίζει ζωντανούς ρυθμούς και μελωδίες από τον flâneur Γιώργη Χριστοδούλου και πανέμορφες φιγούρες της χορευτικής ομάδας Athens Lindy Hop. Στο Aperitif, Πεζόδρομος Καλαμιώτου 4 & Ερμού (πλ. Καπνικαρέας), Αθήνα. Πληροφορίες 2103240103. Είσοδος ελεύθερη.

Ατενέουμ: Γιορτή Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής 

Το Ατενέουμ γιορτάζει και πάλι την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής και προσφέρει στο φιλόμουσο κοινό μία τετράωρη μουσική πανδαισία στον πεζόδρομο της Αδριανού 3, στο Θησείο, από τις 20:00 έως τις 24:00. Στις 21 Ιουνίου, την ημέρα του θερινού ηλιοστασίου, τη μεγαλύτερη ημέρα του χρόνου, γιορτάζει η Μουσική. Στο Athenaeum, Αδριανού 3, 10555 Θησείο, International Cultural Center, Maria Callas Grand Prix www. Athenaeum.com.gr, Τηλέφωνα: 2103211987-49-55

Νότες και Λέξεις για μικρούς και μεγάλους: Μουσική Εκδήλωση στη Μουσική Βιβλιοθήκη

Η Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών υποδέχεται, στo πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής, μικρούς και μεγάλους σε μια εκδήλωση που θα ξεκινήσει στις 18.00 στο χώρο του Αναγνωστηρίου και θα περιλαμβάνει μουσικά happenings όπου η παραδοσιακή μουσική διαδέχεται την κλασική, και η διάθεση ακολουθεί ρετρό μονοπάτια, στον απόηχο μιας άλλης εποχής. Πριν από τα έργα θα γίνουν σύντομα, κατατοπιστικά σχόλια από τους μουσικολόγους της Βιβλιοθήκης. Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασιλίσσης Σοφίας και Κόκκαλη.


www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...