Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Το παγκόσμιο ενδιαφέρον προκαλεί ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός «Ξανασκέψου την Αθήνα»

Μέχρι τις 23 Ιουλίου έχουν περιθώριο οι ενδιαφερόμενοι να εγγραφούν στον Ευρωπαϊκό Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό Rethink Athens. Ηδη μέχρι σήμερα έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους περισσότερα από 1.200 άτομα.

Ενας από τους στόχους του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού είναι να καλλιεργηθεί δημόσια συζήτηση για τις νέες συνθήκες που θα αναζωογονήσουν με ελκυστικό και βιώσιμο τρόπο το Κέντρο της Αθήνας, ενώ στόχος της μελέτης που θα προκριθεί είναι να εμπεριέχει ουσιαστικές αλλαγές στην εικόνα, τη δομή και τη λειτουργία του κέντρου, επιλύοντας τα θέματα που αφορούν στην καθημερινότητα και αναβαθμίζοντας την πόλη ώστε να γίνει φιλική και ελκυστική για να ανταγωνιστεί τις Ευρωπαϊκές Μητροπόλεις.

Βάση της μελέτης θα πρέπει να αποτελούν η ασφάλεια, η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, η εγκατάσταση και επιστροφή της κατοικίας, η ανάδειξη του πολιτιστικού μας πλούτου και η πνοή ποιότητας και ζωής σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας.

Ενώ ο διαγωνισμός υπόσχεται η Αθήνα θα μεταμορφωθεί σε ζωντανή πόλη όλο το 24ωρο.

Τον διαγωνισμό χρηματοδοτεί και διοργανώνει το Ίδρυμα Ωνάση σε συνεργασία με τα υπουργεία Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) και Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων (ΥΠΥΜΕΔΙ), την Αττικό Μετρό Α.Ε., την Περιφέρεια Αττικής και το Δήμο Αθηναίων.

Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν ενδιαφερόμενοι από όλα τα κράτη Μέλη της Ε.Ε., του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) καθώς και από τρίτες χώρες που θεμελιώνουν το δικαίωμα στη διεθνή συμφωνία περί δημοσίων συμβάσεων στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.

Ο διαγωνιστική φάση θα πραγματοποιηθεί σε δύο στάδια. Στο α' στάδιο θα κατατεθούν ιδέες (Διαγωνισμός Ιδεών) εκ των οποίων θα επιλεγεί έπειτα από αξιολόγηση μικρός αριθμός μελετών που θα διαγωνιστούν μεταξύ τους στο επόμενο στάδιο (Διαγωνισμός προσχεδίων). Στους νικητές του Διαγωνισμού θα απονεμηθούν βραβεία συνολικού ύψους ευρώ εκατόν εξήντα χιλιάδων (€ 160.000.-).

Η προθεσμία υποβολής προτάσεων για το α' στάδιο του Διαγωνισμού (Διαγωνισμός Ιδεών) λήγει την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012.

Διαβάστε για τον διαγωνισμό: www.rethinkathenscompetition.org/#HomeBanner

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...