Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Ο Σαμαράς πήγε στο εργοτάξιο του Κέντρου Πολιτισμού στο Φάληρο κόστους 566 εκατομμυρίων ευρώ


«Αυτή την Ελλάδα θέλουμε, την Ελλάδα της προσφοράς και της δημιουργίας» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς που νωρίς το πρωί βρέθηκε μέσα στο τεράστιο εργοτάξιο όπου κατασκευάζονται η νέα Λυρική Σκηνή, η νέα Εθνική Βιβλιοθήκη και ένα εντυπωσιακό πάρκο με την υπογραφή του αρχιτέκτονα σταρ Renzo Piano και δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

«Είναι ένα πρωτοποριακό τεχνολογικό έργο, αισθητικά και περιβαλλοντικά κόσμημα για την ευρύτερη περιοχή, που δείχνει τη μεταρρυθμιστική προσπάθεια και το βηματισμό που πρέπει να πάρει η χώρα», ανέφερε ο κ. Σαμαράς, τονίζοντας πως σε αυτές τις δύσκολες ώρες χρειαζόμαστε τέτοια μηνύματα. Ο πρωθυπουργός συνοδευόταν από τους υπουργούς Ανάπτυξης, Παιδείας και Πολιτισμού, καθώς και από τη γενική γραμματέα Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. Τον υποδέχθηκαν και τον ξενάγησαν ο πρόεδρος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος Ανδρέας Δρακόπουλος και ο διευθύνων σύμβουλος και γενικός διευθυντής του κέντρου Πολιτισμού Γιάννης Τροχόπουλος.


Ο πρωθυπουργός σχολίασε ότι το εν λόγω έργο θα έχει πολλαπλή ουσιαστική συμβολή στον πολιτισμό, στην οικονομία και στο περιβάλλον ενώ αναφέρθηκε και στο πρωτοποριακό διεθνώς βιοκλιματικό πάρκο, το οποίο θα κατασκευαστεί σε έκταση 170 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων.

Το έργο έχει προϋπολογισμό ύψους 566 εκατ. ευρώ, ποσό που δώρησε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Το έργο εκτιμάται ότι θα συνεισφέρει άμεσα 160 εκατ. ευρώ στην ελληνική οικονομία, ότι θα τεθεί σε λειτουργία στις αρχές του 2016 και ότι θα το επισκέπτονται σε ετήσια βάση περίπου 1,5 εκατομμύρια πολίτες.


Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...