Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Καμίνης για Χρυσή Αυγή: «Θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα»

Θα συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε τις ρατσιστικές προκλήσεις της Χρυσής Αυγής με το όπλο της νομιμότητας δήλωσε σήμερα ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης μετά τα χθεσινό «συσσίτιο του μίσους» που διοργάνωσε η ΧΑ στο σταθμό Λαρίσης αφού είχε απαγορευτεί αντίστοιχο συσσίτιο στην πλατεία Αττικής. 

Μιλώντας στο Mega το πρωί της Πέμπτης, ο δήμαρχος Αθηναίων χρησιμοποίησε τη γνωστή φράση του Ηλία Ηλιού: «Θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα».

Όπως είπε ο κ. Καμίνης, οι χρυσαυγίτες «δεν ζήτησαν άδεια για τη διανομή τροφίμων και ρούχων «μόνο για Έλληνες», γιατί ήθελαν να προχωρήσουν με τσαμπουκά» και τόνισε: «Η απάντηση στη Χρυσή Αυγή είναι η δημοκρατική και συνταγματική νομιμότητα».

Αναφερόμενος, δε, στη μετατροπή του ρατσιστικού συσσιτίου χθες, Τετάρτη, σε εκδήλωση με στόχο τη δυσφήμηση της Δημοκρατίας, ανήμερα της 39ης επετείου από την αποκατάστασή της, με φόντο πολίτες που υποχρεώνονταν να επιδείξουν τις ταυτότητές τους και να καταγραφούν σε καταλόγους της Χρυσής Αυγής για να πάρουν κάποια τρόφιμα, ο κ. Καμίνης τόνισε: «Τώρα το φίδι έχει βγει από το αυγό. Πρέπει να πολεμήσουμε με τα πολιτικά όπλα που έχουμε. Αυτό κάνουμε από κοινού με τον Ν.Δένδια».

Στην παρατήρηση, δε, του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Μάκη Βορίδη, ότι «η νομιμότητα δεν εφαρμόζεται επιλεκτικά· αν ζητάει άδεια η Χρυσή Αυγή, θα πρέπει να ζητάνε όλοι, αλλιώς το επιχείρημα της νομιμότητας επενδύεται με ιδεολογία», ο δήμαρχος Αθηναίων απάντησε: «Δεν είναι επιλεκτική η εφαρμογή [της νομιμότητας]».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...