Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

«Όχι» στον φαύλο κύκλο της βίας, λέει ο Γ. Καμίνης

Ο δήμαρχος Αθηναίων χαρακτήρισε την προσφυγή στη βία απολύτως απαράδεκτη


«Όχι» στον φαύλο κύκλο της βίας είπε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, καταδικάζοντας τη δολοφονική επίθεση με δύο νεκρούς και έναν σοβαρά τραυματία, έξω από τα Γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο. 

Μιλώντας στην ανοιχτή συζήτηση που διοργάνωσαν το Σάββατο ο Δήμος και το ΕΒΕΑ, ο κ. Καμίνης χαρακτήρισε την προσφυγή στη βία απολύτως απαράδεκτη, τονίζοντας ότι τους τελευταίους μήνες ζούμε στη χώρα μας γεγονότα που μας συνταράσσουν.

«Μια δημοκρατική χώρα δεν μπορεί να βλέπει τα παιδιά της να δολοφονούνται. Σε καθεστώτα δημοκρατικά, που σέβονται τα δικαιώματα του ανθρώπου, η προσφυγή στην βία είναι απολύτως απαράδεκτη», είπε ο δήμαρχος Αθηναίων και σημείωσε ότι «η έξαρση του εξτρεμισμού και του ρατσισμού δεν είναι ελληνικό φαινόμενο» καθώς «το φάντασμα του ευρωσκεπτικισμού πλανάται βαριά πάνω από την Ευρώπη».

Αναφερόμενος στη δράση της Χρυσής Αυγής, είπε επίσης ότι, «το λίκνο της Χρυσής Αυγής είναι οι πρώην μεσοαστικές γειτονιές της Αθήνας, που αφέθηκαν από τις κυβερνήσεις και τις προηγούμενες δημοτικές αρχές, στην τύχη τους».

«Τα κενά που άφησε το κράτος ήρθαν να καλύψουν με συσσίτια μίσους και ενέργειες ξενοφοβίας και ρατσισμού οι οπαδοί της Χ.Α», σημείωσε ο κ. Καμίνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...