Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

Καμίνης: «Προτεραιότητά μας να διατηρήσουν οι πολίτες της Αθήνας την αξιοπρέπεια τους»

«Προτεραιότητά μας είναι να διατηρήσουν οι πολίτες της Αθήνας την αυτοπεποίθηση και την αξιοπρέπειά τους», δήλωσε μετά το εορταστικό τραπέζι, που έστρωσε ο δήμος Αθηναίων νωρίτερα το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς, ο   δήμαρχος Γιώργος Καμίνης.


 Ο κ. Καμίνης πρόσθεσε ότι «ο Δήμος προσπαθεί να βοηθήσει τους ανθρώπους που βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης, αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο πόρο, κυρίως από τα ευρωπαϊκά προγράμματα». 


 «Δεν επιτρέπεται ούτε ένας συμπολίτης μας να μείνει αυτές τις μέρες χωρίς ένα πιάτο φαγητό», τόνισε ο Δήμαρχος Αθηναίων, που εξέφρασε πάντως την αισιοδοξία του για τη νέα χρονιά.


«Βλέπω σιγά σιγά να επανέρχεται η ζωή σε κάποια σημεία της πόλης και αυτό δίνει ελπίδα», είπε χαρακτηριστικά.

 Σύμφωνα με στελέχη του δήμου Αθηναίων, η σημερινή πρωτοβουλία αποτελεί μέρος ευρύτερης και συστηματικής προσπάθειας για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής στην πρωτεύουσα.

 Εκτός από τα συσσίτια που οργανώνει καθημερινά ο δήμος Αθηναίων από τον Ιούνιο του 2012 ο «Κόμβος Αλληλοβοήθειας Πολιτών» του Δήμου, στηρίζει 4.000 οικογένειες των Αθηνών με τρόφιμα και ήδη πρώτης ανάγκης, ενώ 1.300 γεύματα διανέμονται σε σχολεία της πόλης, προκειμένου να υποστηριχθούν παιδιά που έχουν ανάγκη.

 Στο πρωτοχρονιάτικο γεύμα που φιλοξενήθηκε στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων στις εγκαταστάσεις του Κλειστού Γυμναστηρίου Ρουφ, προσφέρθηκε αρνάκι και γιορτινά εδέσματα.

 Συμμετείχαν περίπου 700 άνθρωποι, από διαφορετικές πολιτισμικά προελεύσεις, οι περισσότεροι Έλληνες, κυρίως ηλικιωμένοι και άνεργοι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...