Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Σφραγίζουν τους παράνομους οίκους ανοχής, αλλά αυτοί… ξανανοίγουν

Σωρεία παρανομιών καταγράφηκαν από τους ελέγχους της ΕΛ.ΑΣ. σε παράνομους οίκους ανοχής στην Αθήνα, σύμφωνα με γραπτές απαντήσεις του Υπουργού Δημοσίας Τέξως Ν. Δένδια σε ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάσταση που επικρατεί στο 6ο Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Αθηναίων.


Συγκεκριμένα το δίμηνο Οκτωβρίου-Νοεμβρίου 2013 έγινε έλεγχος σε 10 οίκους ανοχής στο 6ο Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Αθηναίων, σχηματίστηκαν 100 ποινικές δικογραφίες και συνελήφθησαν 59 άτομα. Οι παραβάσεις αφορούσαν στο άρθρο 178 του Ποινικού Κώδικα «Παραβίαση Σφραγίδων που έθεσε η αρχή», δηλαδή σε επαναλειτουργία, παρά τη σφράγισή τους, στο άρθρο 348 του ΠΚ «Διευκόλυνση ακολασίας άλλων» σε συνδυασμό με το ν. 2734/1999, το ν. 3904, το ν. 3386/2005 «περί αλλοδαπών» (για λόγους δημόσιας υγείας) και 2472/1997 «Προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα».

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Κανελλοπούλου, Ν. Βούτσης και Δ. Τσουκαλάς επεσήμαναν ότι στην περιοχή πέριξ της Πλατείας Βικτωρίας και των οδών Αχαρνών, Πατησίων και Φυλής έχει συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός παράνομων οίκων ανοχής, και παρατηρείται έξαρση εγκληματικών δραστηριοτήτων (διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, λειτουργία παράνομων κέντρων νυχτερινής διασκέδασης, internet café, λεσχών τυχερών παιγνίων κ.α.). Επεσήμαναν δε ότι σύμφωνα με τον Δήμο Αθηναίων πέριξ της Πλατείας Βικτωρίας κανένας οίκος ανοχής δεν διαθέτει την προβλεπόμενη από το νόμο άδεια, ότι ο Δήμος σφραγίζει τους παράνομους οίκους ανοχής, αλλά αυτοί επαναλειτουργούν.

Το φαινόμενο να σφραγίζονται, αλλά να συνεχίζουν να λειτουργούν οι παράνομοι οίκοι ανοχής, επισημαίνει και η βουλευτής της ΝΔ Φ. Πιπιλή με ερώτησή της. Αναφέρει ότι στην περιοχή του Βοτανικού διαπίστωσε ότι υπάρχουν τουλάχιστον 6 παράνομοι οίκοι ανοχής ή studio τα οποία συνεχίζουν να λειτουργούν αν και επανειλημμένως έχουν σφραγιστεί και επανασφραγιστεί από το Τμήμα Οίκων Ανοχής του Δήμου Αθηναίων.

Ο Ν. Δένδιας σε γραπτή του απάντηση αναφέρει ότι σε ένα οίκο ανοχής επί της οδού Σπύρου Πάτση διενεργήθηκαν από τον Ιούνιο του 2010 μέχρι τις 13 Νοεμβρίου 2013, 10 έλεγχοι και σχηματίστηκαν ισάριθμες ποινικές δικογραφίες.



naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...