Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Μητσοτάκης – Καμίνης: Παραδειγματική τιμωρία στους δράστες των εκπρόθεσμων δηλώσεων γέννησης

Ο Γ. Καμίνης επισημαίνει ότι πρέπει να καλυφθούν τα νομικά κενά που υπάρχουν στο καθεστώς των εκπρόθεσμων δηλώσεων γέννησης και ότι ο δήμος Αθηναίων θα συνεχίσει να εκσυγχρονίζει τον τρόπο λειτουργίας του ληξιαρχείου.


Αποφασισμένοι να συνεχίσουν «με αμείωτη ένταση την προσπάθεια εντοπισμού και παραδειγματικής τιμωρίας» όσων έχουν εμπλακεί στην υπόθεση των ψευδών, εκπρόθεσμων δηλώσεων γεννήσεων, δηλώνουν ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.


Σε κοινή τους ανακοίνωση, ο κ. Μητσοτάκης προειδοποιεί ότι «η εποχή της αδράνειας και της ατιμωρησίας ανήκει το παρελθόν» και προσθέτει ότι «οι έλεγχοι για την τήρηση της νομιμότητας της διοικητικής δράσης επεκτείνονται προς όλες τις κατευθύνσεις και είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό ότι στην προσπάθεια μας αυτή βρίσκουμε συμμάχους και από το χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Από την πλευρά του, ο κ. Καμίνης επισημαίνει ότι πρέπει να καλυφθούν τα νομικά κενά που υπάρχουν στο καθεστώς των εκπρόθεσμων δηλώσεων γέννησης και ότι ο δήμος Αθηναίων θα συνεχίσει να εκσυγχρονίζει τον τρόπο λειτουργίας του ληξιαρχείου αλλά και όλων των υπηρεσιών του, στην κατεύθυνση της καλύτερης εξυπηρέτησης του πολίτη και της διαφάνειας.

«Την ίδια ευαισθησία στο θέμα της διαφάνειας και τον ίδιο σεβασμό απέναντι στον πολίτη είναι απαραίτητο να επιδεικνύει το σύνολο της δημόσιας διοίκησης. Η παρούσα κρίση δεν επιτρέπεται να μας οδηγήσει στην υποβάθμιση της εξυπηρέτησης του πολίτη, αντίθετα πρέπει να μας αφυπνίσει. Η κρίση είναι μια ευκαιρία για να αλλάξουμε, να αλλάξουν όλα όσα μας έφεραν εδώ» καταλήγει.

Σημειώνεται ότι ο έλεγχος που διενήργησε το Σώμα Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης στο Ληξιαρχείο Αθηνών ανέδειξε σημαντικά στοιχεία κακοδιοίκησης.

Aπό τις 545 περιπτώσεις εκπρόθεσμων δηλώσεων γέννησης και καταχώρισης ισάριθμων ληξιαρχικών πράξεων που εξετάστηκαν, διαπιστώθηκε ότι το Ληξιαρχείο προέβη στην έκδοση ληξιαρχικών πράξεων γεννήσεων χωρίς προηγουμένως να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για την επαλήθευση των δηλωθέντων πραγματικών γεγονότων και στοιχείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...