Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Προς κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του δήμου Αθηναίων

Εν όψει του διεθνούς μειοδοτικού διαγωνισμού που έχει δρομολογηθεί για την επισκευή και τη συντήρηση των οχημάτων της καθαριότητας.

Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι στον τομέα Καθαριότητας του δήμου Αθηναίων, εν όψει του διεθνούς μειοδοτικού διαγωνισμού που έχει δρομολογηθεί για την επισκευή και τη συντήρηση των οχημάτων της καθαριότητας.

Ο διαγωνισμός με τίτλο «Επισκευή και συντήρηση οχημάτων» αφορά στη συντήρηση και επισκευή 316 οχημάτων και μηχανημάτων για τρία χρόνια και το πλαφόν για το έργο έχει ορισθεί στα 24 εκατ. ευρώ. Την ερχόμενη Πέμπτη θα κατατεθούν οι προσφορές.

Οι εργαζόμενοι προανήγγειλαν τις κινητοποιήσεις τους την Πέμπτη κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Το θέμα είχε συζητηθεί και υπερψηφισθεί τον περασμένο Μάρτιο.

Όπως σημείωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης, ο διαγωνισμός έρχεται σε συνέχεια των συμβάσεων leasing (για συντήρηση σε εξωτερικά συνεργεία) που είχαν γίνει από την προηγούμενη δημοτική αρχή, από τις οποίες άλλες έχουν ήδη λήξει και άλλες θα λήξουν. Τη σχετική μελέτη των 120 σελίδων και των 170 άρθρων συνέταξε η ίδια η υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου. Σύμφωνα με τη σύμβαση, ο ανάδοχος θα λάβει για τις εργασίες τους στη διάρκεια 36 μηνών έως 24 εκατ. ευρώ. Υπάρχει δυνατότητα για υπέρβαση του ποσού κατά 30%, μόνο όμως με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με τη σύμβαση, όπως σημείωσε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Α. Βαρελάς, τα οχήματα του δήμου θα πηγαίνουν για επιδιόρθωση στον ανάδοχο μόνο ύστερα από απόφαση των αρμόδιων οργάνων του δήμου. Ακόμη, στο βαθμό που η υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου μπορεί να επιδιορθώσει μόνη της τις βλάβες, ο ανάδοχος θα είναι υποχρεωμένος να εφοδιάζει την υπηρεσία με τα ανταλλακτικά. Επίσης, σημείωσε ότι κανένας δήμος δεν μπορεί να συντηρήσει τα απορριμματοφόρα φυσικού αερίου που έχει και κατά συνέπεια ούτε ο δήμος Αθηναίων, που κατέχει 32 απορριμματοφόρα φυσικού αερίου.

Το υφιστάμενο κόστος για το ίδιο έργο και σύμφωνα με τις παλιές συμφωνίες ανέρχεται σε 27,5 εκατ. ευρώ, ενώ με το νέο σχεδιασμό εξοικονομούνται 3,8 εκατ. ευρώ.

Αντιρρήσεις από Λαϊκή Συσπείρωση, Ανοιχτή Πόλη και ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Αντιρρήσεις για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού διατύπωσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, της Ανοιχτής Πόλης και του ΑΝΤΑΡΣΥΑ.  Παράλληλα, ζήτησαν να γίνει ψηφοφορία επί του θέματος, κάτι που αρνήθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων με αποτέλεσμα αντιδράσεις από την πλευρά των δημοτικών συμβούλων, αλλά και των εκπροσώπων των εργαζομένων της ΕΕΔΑ (Ένωση Εργατο-υπαλλήλων Δήμου Αθηναίων) και της ΠΟΠ-ΟΤΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...