Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να πάρει την Αθήνα με τον Κιμούλη!

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαϊου, ο ΣΥΡΙΖΑ προσδοκά να μετατρέψει σε επικράτηση στις κάλπες το κλίμα δυσαρέσκειας κατά της κυβέρνησης λόγω της οικονομικής πολιτικής και των μέτρων λιτότητας του Μνημονίου, δεν είναι ωστόσο λίγοι εκείνοι που προβλέπουν ότι η Κουμουνδούρου δεν θα καταγράψει τα κέρδη που προσδοκά, λόγω της έλλειψης επώνυμων και διακριτών υποψηφιοτήτων στις τοπικές κοινωνίες.


Για τον λόγο αυτό, η στρατηγική του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επικεντρώνεται στις Περιφέρειες και τους μεγάλους δήμους, εκεί όπου η μάχη θα δοθεί από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ με αμιγώς πολιτικές υποψηφιότητες.

Η Περιφέρεια Αττικής αποτελεί τον μεγάλο στόχο, και στο επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα δεν κρύβουν την… προσδοκία τους να είναι υποψήφιος από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας ο Άδωνις Γεωργιάδης, εκτιμώντας ότι μετά και την πρόσφατη κόντρα με το ΠΑΣΟΚ για το εισιτήριο των 25 ευρώ στα νοσοκομεία, αλλά και συνολικά το προφίλ του “μνημονιακού” που έχουν προσάψει στον άλλοτε βουλευτή του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, δεν θα καταφέρει να βρει πρόθυμο ακροατήριο στην Περιφέρεια Αττικής, πέρα από έναν σκληρό πυρήνα “δεξιών” ψηφοφόρων.

Ο δεύτερος μεγάλος στόχος είναι ο δήμος Αθηναίων, καθώς η πρωτεύουσα παραμένει “brand name”, και αν περάσει στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ για τα επόμενα πέντε χρόνια, οι εντυπώσεις αλλά και τα δεδομένα θα αλλάξουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας σχεδίαζε αρχικά να διεκδικήσει την Αθήνα με μια “βαριά” πολιτική υποψηφιότητα, είτε του Δημήτρη Παπαδημούλη, είτε μιας εκ των Ρένας Δούρου και Ζωής Κωνσταντοπούλου. Πλέον, οι σκέψεις αυτές έχουν υποχωρήσει, και σε πρώτο πλάνο έχουν έρθει δυο εισηγήσεις:

Η πρώτη έλεγε να είναι υποψήφιος ο δημοσιογράφος Κώστας Αρβανίτης, διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού “Στο Κόκκινο”, με “σημαία” και την υπόθεση της ΕΡΤ, στην οποία είχε πρωταγωνιστήσει απέναντι στην τότε διοίκηση του Ραδιομεγάρου.

Η δεύτερη, που φαίνεται να κερδίζει έδαφος το τελευταίο διάστημα, αφορά τον ηθοποιό Γιώργο Κιμούλη, που είχε… περιπέτειες με τη Δικαιοσύνη, παραμένει ωστόσο μια προσωπικότητα των τεχνών με αυξημένο κύρος και αναγνωρισιμότητα, καθώς και παρεμβατικό ρόλο.

Στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι μια υποψηφιότητα Κιμούλη θα “ξυπνούσε” κοινωνικές δυνάμεις της Αθήνας που παραμένουν σήμερα στο περιθώριο, και θα μπορούσαν να συσπειρώσουν κάτω από ένα κοινό και περισσότερο “φωτεινό” όραμα για την Αθήνα, πιο κοντά στην ιστορική διαδρομή και την παρακαταθήκη της.

Σε αντίθεση δηλαδή με την ατζέντα “γκρίζου” και “μιζέριας” που έχει διαμορφωθεί μέχρι σήμερα στην πρωτεύουσα, με αποτέλεσμα να κερδίζει έδαφος η Χρυσή Αυγή, ειδικά από τη στιγμή που η Νέα Δημοκρατία δεν έχει βρει την κατάλληλη υποψηφιότητα, και οι δισταγμοί κορυφαίων στελεχών αποδυναμώνουν τη δυναμική της κυβερνητικής παράταξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...