Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

«Γαλάζιος» εμφύλιος στον Δήμο Αθηναίων - Σπηλιωτόπουλος εναντίον Κακλαμάνη

Περιπλοκές στον σχεδιασμό της Ν.Δ. ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών προκαλούν οι εξελίξεις στον Δήμο Αθηναίων, καθώς η οριστικοποίηση της «επίσημης» γαλάζιας υποψηφιότητας, αυτής του κ. Αρη Σπηλιωτόπουλου, άνοιξε νέο εσωκομματικό μέτωπο: λίγη ώρα αργότερα, ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης ανακοίνωσε ότι θα διεκδικήσει εκ νέου τη δημαρχία. Παράλληλα, από τη Συγγρού δεν πέρασε απαρατήρητο το ότι ο κ. Κακλαμάνης απουσίαζε από τη χθεσινή ονομαστική ψηφοφορία επί νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας.


Η υποψηφιότητα Σπηλιωτόπουλου, που ήταν η επικρατέστερη τα τελευταία 24ωρα, επισημοποιήθηκε σε συνομιλία που είχε ο πρωθυπουργός με τον βουλευτή Β΄ Αθήνας χθες το απόγευμα. «Δηλώνω παρών στην πρόσκληση/πρόκληση για μια Αθήνα αυξημένης αισθητικής, όπου οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της θα αισθάνονται ασφάλεια, μια Αθήνα ικανή να τροφοδοτήσει τις δημιουργικές δυνάμεις όλων μας... Για μια Αθήνα που αγαπάμε και θέλουμε να κερδίσει τη θέση που της αξίζει», σημείωσε ο κ. Σπηλιωτόπουλος.


Ωστόσο, η παρουσία Κακλαμάνη, ο οποίος αποκάλυψε ότι προ εβδομάδος είχε συνάντηση με τον κ. Σαμαρά για το ζήτημα, περιπλέκει την κατάσταση. Για την επιλογή Σπηλιωτόπουλου ο κ. Κακλαμάνης ενημερώθηκε από τον διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού, Κ. Μπούρα, και αμέσως μετά έσπευσε να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του. «Η αγάπη μου για την Αθήνα δεν είναι ευκαιριακή. Για μένα ήταν, είναι και θα είναι “Πρώτα η Αθήνα”», σημείωσε, με σαφείς υπαινιγμούς προς τον Αρ. Σπηλιωτόπουλο ο κ. Κακλαμάνης, ο οποίος πάντως από το 2006 ταλαντεύεται, κατά περίπτωση, μεταξύ κεντρικής πολιτικής σκηνής και Αυτοδιοίκησης.

Ο κ. Σαμαράς, αν και ρωτήθηκε χθες το απόγευμα στη Βουλή, απέφυγε να σχολιάσει την εξέλιξη της διπλής γαλάζιας υποψηφιότητας στην Αθήνα. Ωστόσο είναι σαφές ότι δημιουργούνται προϋποθέσεις πολιτικής και επικοινωνιακής ήττας για τη Ν.Δ. εφόσον ο κ. Κακλαμάνης επιμείνει. Δεδομένου ότι ο μεν κ. Γ. Μπουτάρης στη Θεσσαλονίκη εμφανίζεται ισχυρός, ο δε κ. Β. Μιχαλολιάκος αμφισβητείται στον Πειραιά, ενδεχόμενη διάσπαση δυνάμεων και στην Αθήνα απειλεί τη Ν.Δ. με απώλεια και των τριών μεγάλων δήμων, εξέλιξη που θα βαρύνει πολιτικά και επικοινωνιακά το βράδυ των εκλογών.

ΓΙΩΡΓΟΣ Π. ΤΕΡΖΗΣ / kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...