Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Απολογισμός του έργου του έκανε ο Καμίνης

Στον απολογισμό των πεπραγμένων της νυν δημοτικής αρχές προχώρησε ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης, ο οποίος στην πλέον της μιας ώρας ομιλία του στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ανέπτυξε τους άξονες της πολιτικής του δήμου σε όλους τους τομείς.


Όπως σημείωσε ο κ. Καμίνης, στη διάρκεια των τριών χρόνων της νυν δημαρχιακής αρχής έγινε προσπάθεια να υιοθετηθεί ένα σύγχρονο μοντέλο αυτοδιοίκησης, κατάλληλο για την επόμενη ημέρα της οικονομικής κρίσης στην Αθήνα. Και τόνισε ότι "αν κάτι απέδειξαν περίτρανα τα τρία χρόνια στη δημαρχία είναι ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να αναδειχθεί σε όργανο παραγωγής οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής, αιχμή ενός ευρύτερου μεταρρυθμιστικού σχεδίου ανασυγκρότησης της χώρας, χωρίς να επιδιώκεται παρέμβαση στην κεντρική πολιτική σκακιέρα".

Αναφέρθηκε στην κοινωνική πολιτική του δήμου και τις προσπάθειες διασφάλισης της κοινωνικής συνοχής με δομές, δράσεις και προγράμματα, που υλοποιήθηκαν σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, το Δημόσιο, ΜΚΟ και εθελοντές. Ειδική αναφορά έκανε στις δομές για την υποστήριξη των ευάλωτων ομάδων, όπως το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ), ο Κόμβος Αλληλοβοήθειας Πολιτών, το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Φαρμακείο, το πρόγραμμα Αλληλεγγύη στην Οικογένεια, τα γεύματα του Δημοτικού Βρεφοκομείου, το πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι", το "Πρόγραμμα Κοινωνικής Κατοικίας" κ.α..

Μίλησε για τον οικονομικό και διοικητικό εξορθολογισμό του δήμου και την αξιοποίηση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, μέσω της οποίας οι δημότες μπορούν να υποβάλλουν αιτήματα για 80 υπηρεσίες.

Εμμένοντας στις αλλαγές που έχουν επέλθει στον τομέα των υπηρεσιών, αναφέρθηκε στα Σημεία Εξυπηρέτησης του Πολίτη στα επτά δημοτικά διαμερίσματα του δήμου, στις ηλεκτρονικές δημοπρασίες, στην ηλεκτρονική διακίνηση της εσωτερικής αλληλογραφίας κ.α..

Ανέλυσε το σχεδιασμό του ολοκληρωμένου Δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στο αστικό συγκρότημα του κέντρου της Αθήνας.

Αναφέρθηκε στις ανακατασκευές σχολείων, τη βιοκλιματική αναβάθμιση σχολικών συγκροτημάτων, την κατασκευή βρεφονηπιακών σταθμών, την ανακατασκευή του Σαράφειου Κολυμβητηρίου και το Κοινωνικό Φροντιστήριο.

Ειδική αναφορά έκανε στα έργα για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας με μια σειρά δομές που στόχο έχουν κυρίως την ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας.

Ανέλυσε το σχεδιασμό για ανάδειξη της Αθήνας σε τουριστικό και συνεδριακό προορισμό, σημειώνοντας ότι το Γραφείο Συνεδρίων και Επισκεπτών του δήμου έχει ήδη ψηφισθεί ως το καλύτερο γραφείο συνεδρίων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη από τους αναγνώστες του διεθνούς περιοδικού Mice Report.

Και τέλος αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες για την τόνωση της πολιτιστικής φυσιογνωμίας της πρωτεύουσας.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Νικήτας Κακλαμάνης χαρακτήρισε τα πεπραγμένα "τουριστικό οδηγό της Αθήνας" και όχι απολογισμό έργου, όπως θα έπρεπε να είναι.

Όπως χαρακτηριστικά είπε "στο φυλλάδιο του υποτιθέμενου απολογισμού πεπραγμένων μπορεί να μετρήσει κανείς περισσότερα από 50 "θα" και άλλα 19 "για πρώτη φορά". Όμως η μοναδική αλήθεια είναι ότι όσα αναφέρει ο κ. Καμίνης ως γενόμενα για πρώτη φορά, έχουν γίνει στην πρωτεύουσα κατ' επανάληψη".

Ο κ. Κακλαμάνης αναφέρθηκε σε σειρά «σκανδάλων» στο ΚΥΑΔΑ, στο Ληξιαρχείο, με την ελεγχόμενη στάθμευση, με παράτυπη καταρχήν κατάτμηση έργων που μένει να διερευνηθεί από τις δικαστικές αρχές. Επέκρινε το δήμαρχο Αθηναίων, διότι ανάλωσε το χρόνο της παρουσίασης του έργου του στην προσφορά υπηρεσιών που -όπως είπε- στην πραγματικότητα είναι υποχρεώσεις που προκύπτουν από τον Καλλικράτη. Και αναφερόμενος ειδικά στην κοινωνική πολιτική σημείωσε:

"Συνεχίσατε έργο που βρήκατε, δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανένας αυτό. Όμως καταστρέψατε και έργο που βρήκατε".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...