Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Δήμος Αθηναίων: Η καραμπόλα με ΑΝΕΛ και Πολύδωρα και το «χαρτί» της Αλεξίας Εβερτ

Τη στήριξη του εικονιζόμενου Νικήτα Κακλαμάνη προαναγγέλλει ο Βύρων Πολύδωρας, στην περίπτωση που ναυαγήσει η πρόταση του νεότευκτου κόμματός του στην Αλεξία Εβερτ

Το παράπλευρο πρόβλημα που προκαλεί ο Νικήτας Κακλαμάνης στο Μέγαρο Μαξίμου και στον κυβερνητικό συνασπισμό  είναι πως διατηρεί τη βουλευτική έδρα, ακόμη και αν ηττηθεί στις δημοτικές κάλπες, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη χθες είχε παρασκηνιακές επαφές με τους ΑΝΕΛ και την Ενωση των κ.κ. Πολύδωρα και Ζώη.


Ο στόχος είναι να εμφανιστεί ο κ. Κακλαμάνης ως εκπρόσωπος της λαϊκής Δεξιάς στην αθηναϊκή μάχη. Ως μήνυμα αποστασιοποίησης, άλλωστε, εξέλαβαν και στο Μέγαρο Μαξίμου τη χθεσινή απουσία του κ. Κακλαμάνη από την ονομαστική ψηφοφορία για τον νέο ΕΟΠΥΥ, παρότι βρισκόταν στον χώρο της Βουλής.    

Σε κάθε περίπτωση, η υποψηφιότητα Κακλαμάνη καθυστερεί την ανακοίνωση της επιλογής του Βασίλη Καπερνάρου, στην οποία είχε καταλήξει ο Πάνος Καμμένος για την Αθήνα. Η επιλογή Καπερνάρου ενεκρίθη σε χθεσινή σύσκεψη των βουλευτών των ΑΝΕΛ, αλλά στελέχη του κόμματος δεν απέκλειαν επαναξιολόγηση της κατάστασης που διαμορφώνεται στον Δήμο Αθηναίων.

ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΕΒΕΡΤ. 

Τη στήριξη του κ. Κακλαμάνη προαναγγέλλει την ίδια ώρα και ο κ. Πολύδωρας, στην περίπτωση που ναυαγήσει η πρόταση του νεότευκτου κόμματός του στην Αλεξία Εβερτ για τον Δήμο Αθηναίων. Εως χθες το βράδυ η ίδια δεν είχε απαντήσει, αλλά πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αντιμετωπίζει με θέρμη μια επιστροφή της στη δημοτική αρένα (είχε εκλεγεί πρώτη δημοτική σύμβουλος με τον κ. Κακλαμάνη το 2006).    

Ο γαλάζιος διχασμός στην Αθήνα  μεταβάλλει τον προεκλογικό σχεδιασμό του νυν δημάρχου Γιώργου Καμίνη, ο οποίος συσπειρώνει γύρω του ευρύτερες δυνάμεις της Κεντροαριστεράς - εκτός από το ΠαΣοΚ, την επανεκλογή του υποστηρίζουν η ΔΗΜΑΡ και η Κίνηση των 58. Παράλληλα η αντιπαράθεση Σπηλιωτόπουλου - Κακλαμάνη διαφοροποιεί τον σχεδιασμό μιας αντιμνημονιακής καμπάνιας τόσο από τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ, Γαβριήλ Σακελλαρίδη, όσο και από την ομάδα των χρυσαυγιτών, υπό τον Ηλία Κασιδιάρη. Ανεπηρέαστη εμφανίζεται αυτή την ώρα μόνο η καμπάνια του υποψηφίου του ΚΚΕ, Νίκου Σοφιανού.

Τα Νέα
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...